Украинският координационен щаб за третиране на военнопленници проведе поредната размяна

...
Украинският координационен щаб за третиране на военнопленници проведе поредната размяна
Коментари Харесай

95 защитници на Азовстал се върнаха в Украйна

Украинският координационен щаб за отнасяне на военнопленници организира следващата замяна на военнопленници, пленени по време на военните дейности - най-голямата от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Според представители на украинското командване от 144 освободени 95 са бранители на " Азовстал " . Сред тях са и 43-ма военнослужещи от Азовския полк, оповестява " Укринформ ".

По-голямата част от бойците " имат огнестрелни и осколъчни рани, пострадвания от експлозиви, изгаряния, фрактури и ампутация на крака. " Най-възрастният от освободените мъже е на 65 години, а най-младият - на 19.

Всички те получават съответна незабавна здравна и психическа помощ.

В телеграмата на основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата се прецизира, че измежду освободените са 23 офицери и 69 военнослужещи от сержантския и старшия състав. Освободени са общо 59 души от Националната армия, 30 души от Военноморските сили, 28 души от Въоръжените сили на Украйна, 17 души от Държавната гранична работа на Украйна, 9 души от Териториалната защита и 1 човек от Националната полиция на Украйна.

Щабът за съгласуваност продължава работата си по връщането на всички пленени бранители.

Вчера от Координационния щаб оповестиха за следващата замяна на пленници по формулата 17 против 15.
 Русия връща телата на убити украински бойци от Азовстал
Русия връща телата на убити украински бойци от Азовстал

Упоритата отбрана на стоманодобивната фабрика на украинските бойци осуети задачата на Кремъл за бързо завладяване на Мариупол

Припомняме,, които се намираха в обширната територия на комбината " Азовстал ", след продължителна блокада. Повечето от тях в началото бяха превозени до места за задържане на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република, а.

По данни на съветската страна са се предали общо близо 2500 бойци . Според украинците броят на предалите се от " Азовстал " бойци са към 1700 .

Руската страна към момента не е оповестила размяната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР