Украинският гражданин Станислав Егорович Пислар, шофьор на ТИР-а, който на

...
Украинският гражданин Станислав Егорович Пислар, шофьор на ТИР-а, който на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шофьора на ТИР, убил двама на АМ „Тракия“


Украинският жител Станислав Егорович Пислар, водач на ТИР-а, който на 29 май тази година аргументи тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “ с два смъртни случая, застана през днешния ден пред Окръжен съд-Пловдив, с цел да бъде взета мярката му за неотклонение, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Станислав Пислар е 27 годишен, работи като водач на ТИР към латвийска компания и постоянно пътува до Пловдив, където има и нает апартамент. Във съдбовния ден той е пътувал от София за Бургас, когато в сектор на автомагистралата край Пловдив, е наближил място на ремонтни действия. Прокурорът изложи събитията, поради които изиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Пислар е управлявал влекач–теглич с ремарке, видял е пътната сигнализация, предупреждаваща за идно наложително престрояване в лявата лента и повишение на вниманието, само че не се е съобразил с тях. На процедура той се е блъснал в ремаркето, на което е бил сложена сигнализацията, оттова е изгубил ръководство и ТИР-ът чупи междинната мантинела и влиза в насрещното придвижване. Лекият автомобил „ Ауди “ с бургаска регистрация се е движел изцяло по разпоредбите, само че пасажерите в него – Ивайло Минчев и бременната в осмия месец Северина Коралска, са нямали никакъв късмет. Загинали са на място.

В залата на съда през днешния ден участваха майката и приятелката на обвинения.

Срещу Станислав Пислар е повдигнато обвиняване по член 343 ал.3 пр.5 б „ б “, пр.2 вр.ал.1 б “в “ вр. чл.343 ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 20 години и отнемане от право да ръководи МПС. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР