Украинският град Енергодар, намиращ се близо до окупираната от Русия

...
Украинският град Енергодар, намиращ се близо до окупираната от Русия
Коментари Харесай

Обстреляха град край Запорожката АЕЦ, има загинал

Украинският град Енергодар, намиращ се покрай окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, беше подложен още веднъж на обстрел през днешния ден.

И двете страни упрекнаха другата за обстрела и оповестиха за гибелта на един граждански. Руските управляващи упрекват " украинските националисти ", а украинският кмет на града Дмитро Орлов назова случилото се " убийствена провокация " от страна на Русия.

Няма без значение удостоверение на случилото се.

" Рисковете нарастват с всеки изминат ден ", съобщи Орлов, представен от Франс прес. Той окачестви дейностите на Москва като " нуклеарен тероризъм " и предизвести, че това " може да свърши по непредвидим метод във всеки един миг ".

Енергодар е окупиран от съветските сили, също като централата. Орлов, който е правилен на държавното управление в Киев, се намира в град Запорожие.

Международната общественост е обезпокоена за сигурността на най-голямата атомна електроцентрала в Европа, която е окупирана от съветски войски от март. Предстои специалисти от Международната организация за атомна сила (МААЕ) да огледат мястото. Организация на обединените нации, Русия и Украйна обаче не могат да реализират съглашение за подготовката на визитата, инфорвира Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че силите на Москва са поразили цели на десетки места в Източна Украйна. Атаките с ракети и артилерия са били съсредоточени в региона на Донецк.

В прилежащата Харковска област е завладяно село Уди, а край Славянск е бил погубен склад за гориво, съгласно съветската страна

Украинският общоприет щаб в Киев заяви за интензивни офанзиви в източната и южната част на страната. В региона на Донецк е бил отбит опит на съветските сили да пробият към Славянск, съгласно известието. Като цяло съгласно Киев в обстановката няма съществени промени.

Междувременно управлението на съветската република Чечня съобщи, че изпраща нови бойци и доброволци да водят война в Украйна. Във видеозапис, за който се твърди, че е от летището на чеченската столица Грозни, се вижда по какъв начин мъже в униформи получават разпореждане да " унищожават " украинските националисти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР