Украинският бригаден генерал Дмитрий Герега, който е командир на Силите

...
Украинският бригаден генерал Дмитрий Герега, който е командир на Силите
Коментари Харесай

Украински генерал разкри важен факт за контранастъплението

Украинският бригаден военачалник Дмитрий Герега, който е пълководец на Силите за поддръжка на украинската войска, разкри, че  Русия " хитро " употребява мини , съобщи УНИАН. На генерала се базира и Военномедийния център в Киев.

По думите на военачалник Герега, контранастъплението на въоръжените сили на Украйна в южното направление продължава.

" Трудността при провеждането на настъпателни интервенции се състои в това, че съветските нашественици във краткотрайно окупираните територии са оборудвали многослойна система от инженерни загради. Тази вражеска система се състои от няколко линии, всяка от които е с дължина от 10 до 40 км и много висока компактност ", означи той.

" Преградите съдържат противотанкови минни полета, противотанкови изкопи, бетонни пирамиди (така наречените „ зъби на дракона “), противотанкови таралежи, телени загради ", сподели генералът.

Дмитрий Герега добави, че " окупаторите употребяват подло мините " , по-специално по подобен метод, че да не бъдат достигнати.

" За превъзмогване на такива трудности са нужни забележителен брой инженерни и сапьорни подразделения, чийто персонален състав би трябвало да може да прави проходи в минно-взривни трудности на съперника както ръчно, по този начин и благодарение на особено инженерно съоръжение, съществуването на което не е планувано. задоволително за подобен брой трудности ", акцентира Герега.

Междувременно Украйна съобщи, че в петък съветските сили са обстреляли Херсонска област 52 пъти, като са изстреляли 271 снаряда, съобщи украинската новинарска организация Укринформ.

Информацията бе оповестена в " Телеграм " от украинския регионален шеф на Херсонска област Олександър Прокудин.

В обявата се споделя, че за обстрелите съветските сили са употребявали гаубици, артилерия, танкове и дронове.

Тринадесет снаряда са били изстреляни по град Херсон.

Поразени са жилищни региони в разнообразни обитаеми места на Херсонска област. Ранени са четирима цивилни.

При съветски обстрели на Херсонска област на 3 август бяха ранени деветима цивилни, отбелязва Укринформ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР