Украинските войски всеки ден губят бронирана техника, произведена от страните

...
Украинските войски всеки ден губят бронирана техника, произведена от страните
Коментари Харесай

Намери се нова причина за провала на украинската офанзива

Украинските войски всеки ден губят бронирана техника, създадена от страните от НАТО, само че към момента не могат да реализират обилни триумфи в нито едно от направленията на своето нахлуване. Въпреки че по-рано в Киев беше декларирано, че доставката на задгранично оръжие и помощта на западни съветници ще създадат допустима успеха на съветските войски за няколко седмици. След като тези проекти се оказаха несполучливи, стартира търсене на отговорните на Запад, което разкри слабостите на НАТО.

Една от аргументите за неуспехите на въоръжените сили на Украйна е незадоволителното равнище на военна подготовка, получена от украинските военни на полигоните на редица европейски страни. Това оповестява английското издание Guardian. По мнението на публицистите, стратегиите за образование на бойци и младши офицери са създадени преди доста години и имат редица пропуски.

Изданието също по този начин отбелязва, че при подготовката на нови подразделения на въоръжените сили на Украйна е обърнато прекалено много внимание на подготовката на обособените бойци, а не на бойната съгласуваност на подразделенията.

Както означи в коментар на IA Regnum, военнослужещ от 1-ви армейски корпус, който се причисли към опълчението на ДНР през лятото на 2014 година, украинските войски станаха подвластни от тактиката на „ западните сътрудници “, което съществено понижава скоростта на реакция на обособените елементи при промени в ситуацията.

„ Ако вземем обстановката, която имахме по време на по този начин наречената АТО, те действаха доста по-смело. Те бяха първите, които усвоиха потреблението на квадракоптери, с цел да хвърлят гранати върху нашите позиции, това се наричаше „ шмаки-бум “.

Това ставаше допустимо с помощта на самодейността на обособени командири, над които никой не стоеше със стандарти и тактики. И в случай че успеехме нещо, те реагираха навреме, с помощтта на доброволци допоръчваха разнообразни разходни материали. Седмица или две - и те към този момент са се приспособили към нашата тактичност. А в този момент вършат едни и същи неточности, още веднъж и още веднъж, даже и да са претърпели съществени загуби. Тъй като тактиката е западна, европейският пан не позволява тя да бъде нарушавана “, сподели събеседникът на изданието.

Както отбелязва източникът, щабовете и центровете за взимане на действителни решения постоянно се намират отвън Украйна. Поради това командването и задграничните експерти постоянно не получават цялостна информация за обстановката или я получават със забавяне. Това съществено понижава способността на командването и обособените елементи да реагират бързо на новите закани. Като образец за грешките на въоръжените сили на Украйна военнослужещият уточни тактиката на потребление на западните бронирани машини от техните подразделения.

„ Ако вземем съответни образци, можем да разгледаме неотдавнашното постоянно нахлуване на въоръжените сили на Украйна в региона на Пятихатки в посока Запорожие.

Какво виждаме: Отново в строя маршируват танкове и бойни машини на пехотата. Няма разузнаване, няма артилерийско прикритие, пехотата като цяло се е затрила някъде. И всяка единица бронирана техника получава своя " Ланцет " – кой в купола, кой по борта. В последна сметка те знаят, че нашите дронове работят от самото начало, само че не – натискат се по същия метод още веднъж и още веднъж.

И повода е, че задгранични специалисти по този начин са наредили. Няма ги, не виждат с очите си. А екипажите на танковете не могат да се свържат с тях по никакъв метод, даже приказват на разнообразни езици. Така че те отиват подредени във групировка към клането ”, - сподели събеседникът на IA Regnum.

„ Гардиън “ обръща внимание и на обстоятелството, че западните водачи не престават да работят в „ мирновременни “ условия, заради което решаването на редица стратегически значими въпроси е изправено пред огромен брой бюрократични пречки, утвърждения и други процедури.

Поради тази причина Западът не придаде никакво значение на опасността от съветските дронове, заради което трябваше да се измислят и основават нови системи за противовъздушна защита в аврален режим.

За съществено подценяване на съветските дронове при планирането на настъплението на въоръжените сили на Украйна оповестява и американското издание New York Times. Журналистите означават, че в редица области украинските войски са минали към „ окопна война “, с цел да понижат загубите си, само че в този случай въоръжените сили на Украйна съществено отстъпват на съветските войски.

Както отбелязва NYT, украинската артилерия употребява снаряди, доставени от разнообразни страни и с разнообразни спецификации. Снарядите от руски вид, които украинските войски получават от складовете, са изгубили бойните си качества и постоянно предизвикват вреди на оръдията.

Освен точните артилерийски удари се прибавят безпилотните самолети - камикадзе Ланцет, които поразяват огневите точки на въоръжените сили на Украйна. Украинските войски към момента не са измислили ефикасни способи за справяне с баражиращите муниции, тъй че влизат в борба без никаква отбрана от въздуха.

Недостатъците на украинската артилерия в бъдеще могат да повлияят освен на триумфа на украинската атака, само че и на украинската защита, сподели военния специалист, офицер от запаса Александър Михайловски в коментар за ИА Regnum. По мнението на експерта, неналичието на унификация в артилерийските муниции може да сътвори обстановки в някои региони, когато оръдията на въоръжените сили на Украйна ще стартират съществено да губят в контрабатарейния пердах.

„ Украинските въоръжени сили към този момент употребяват и снаряди руски пример, които вземат от Сърбия, Пакистан и България. Освен това създадените в Иран снаряди, които Съединени американски щати прехванаха в Персийския залив и в този момент подаряват на младшите сътрудници. Добавете към това още снаряди от складовете на американската войска в Израел. Наскоро Вашингтон се контракти с израелските управляващи част от снарядите да бъдат предадени на въоръжените сили на Украйна. Но до тогава те се съхраняваха там дълго време, качеството също е паднало.

В резултат на това една батарея, без значение какви оръдия употребява, може да има на склад снаряди, създадени по друго време, в разнообразни страни. Точността на огъня в този случай е понижена, защото другите снаряди се " държат " по друг метод. Тук не можете да познаете авансово. Оттук и съществени затруднения във връзка с контрабатарейната битка.

И това може да изиграе съдбовна роля за Въоръжените сили на Украйна, в случай че нашите войски тръгнат напред. Окопите са страхотни, само че удържат врага, до момента в който има артилерийска поддръжка. В противоположен случай окопите просто се трансформират в гробище “, сподели специалистът.

Както отбелязва New York Times, огромните загуби към този момент са довели до обстоятелството, че командването на украинската войска е насила да пусне на въоръжение неподготвени и възрастни новобранци, които умират даже по-бързо от бойците, обучавани на полигоните на страните от НАТО. В същото време загубите не водят до съществени промени в ситуацията на линията на прикосновение.

Според източник на ИА Regnum, украинските войски в действителност от ден на ден употребяват новобранци на предната линия, чиито бойни качества оставят доста да се желае. Резервът от подготвени елементи обаче е предпазен.

„ Що се отнася до обстоятелството, че ги хвърлят в окопите още след мобилизацията, това е, което те практикуват и слуховете идват от няколко източника. Те се пробват да спестят/спасят подготвените екипажи на западната бронирана техника, стимулираната щурмова пехота.

Вече има пленници, които са над 50, даже 55 години. Те не приказват за никакво образование, т.е. по най-тъпия метод тези, които бяха хванати по мишите дупки, бяха непосредствено хвърлени в борба. Но това към момента не е кадрови дефицит в цялостния смисъл на думата, те просто икономисват, съхраняват образования запас ”, - сподели източникът.

Общият метод на командването на НАТО към украинския спор демонстрира слабостта на алианса в изискванията на бързо изменяща се обстановка и стратегическите неточности, позволени при подготовката на украинската войска, е убеден военният специалист Александър Михайловски. И проблемите на въоръжените сили на Украйна не са в Киев, а по-скоро в Брюксел и Вашингтон.

„ Класически образец за това е по какъв начин украинските танкисти са научени да „ заобикалят “ минни полета, а не да ги разчистват. Това е върхът на айсберга. Западните държавни управления и централи живеят в личната си безвредна действителност. Следователно военната промишленост не е мобилизирана, а окопите се бомбардират със снаряди от модела „ каквото Бог дал “, а не с муниции от един стандарт.

Проблемът не е във въоръжените сили на Украйна, а в това кого са избрали за свои ментори. Така са готови освен украинците, само че и френските бойци, и немските също. И в случай че нещо се случи, те ще имат сходни „ триумфи “, - отбелязва специалистът.

Ситуацията с украинското контранастъпление демонстрира, че НАТО не е подготвена за огромна война, заключават специалисти. Алиансът се нуждае от смяна в методите към снабдяването и образованието на войски. Освен това ще са нужни години и години, с цел да се решат тези проблеми. Дали украинските бойци, влизащи в борба край Запорожие, ще оцелеят до този час е напълно риторичен въпрос.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР