Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на

...
Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на
Коментари Харесай

Украйна си възвърна още територии, съобщи, че е заловила множество военнопленници

Украинските войски през вчерашния ден разшириха превзетата от тях територия, като тук-там стигнаха до североизточната граница на страната и обявиха, че са завладели голям брой съветски бойци в границите на светкавичното си нахлуване, което принуди Москва бързо да изтегли силите си, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6940
Говорител на украинското военно разузнаване съобщи, че съветските войски всеобщо се предават, защото " схващат безнадеждността на ситуацията си ". Съветник на украинския президент съобщи, че военнопленниците са толкоз доста, че стартират да се свършват местата, където могат да бъдат настанени.

Украинските военни обявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 обитаеми места. Според английското министерство на защитата през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е най-малко два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на едва видим прогрес новата динамичност повдигна украинския морал и предизвика в Русия редки обществени рецензии към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

" В някои региони на фронта нашите бранители доближиха държавната граница с Руската федерация ", съобщи Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на защитата призна за неуспеха, като през уикенда съобщи, че войските му ще бъдат изтеглени от два региона в тази област, с цел да се прегрупират в източната Донецка област.

Във вечерното си послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР