Украинските войски са провели успешни настъпателни операции и са се

...
Украинските войски са провели успешни настъпателни операции и са се
Коментари Харесай

ISW: Украинските военни са се придвижили напред в четири направления

Украинските войски са провели сполучливи настъпателни интервенции и са се придвижили напред в региона на четири посоки. Това  заяви  вашингтонският Институт за проучване на войната. 
 
На 11 септември ВСУ са траяли контранастъпателните интервенции в Донецка и Запорожка област и са се придвижили в региона на западната граница на Донецка и източната на Запорожка област, а по този начин също и в западната част на Запорожка област.
 
По информация на заместник-министъра на защитата Ана Маляр напредъкът в Таврическото/Запорожкото направление е с 4.8 кв.км, в частност в региона южно от Роботино и западно от Вербово. 
 
В същото време съветските войски продължиха настъпателните си дейности в посока Купянск - Сватово - Кремина и реализират дребен прогрес в Купянското направление. Геолокализирани фрагменти демонстрират това североизточно от Синковка.
 
Възможно е Росгвардия вербува някогашни пандизчии, които са се присъединили към частната военна компания " Вагнер " в предходните месеци. Вероятно това е развой на продължаващо усвояване на остатъците от армията на Евгений Пригожин и развой на по едно и също време подсилване на вътрешния уред на силите за сигурност на Русия.
 
Руските граничари се оплакват от лимитираните благоприятни условия и съоръжение, с които разполагат тъкмо както са засечени и недоволства от съветските елементи, които са на фронта в Украйна. Граничарите обаче се безпокоят от вероятен украински рейд на територията на Руската федерация. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР