Украинските войски постигнаха напредък в източния театър на своята контраофанзива

...
Украинските войски постигнаха напредък в източния театър на своята контраофанзива
Коментари Харесай

Интензивни боеве в Украйна

Украинските войски реализираха прогрес в източния спектакъл на своята контраатака за прогонване на съветските окупационни сили, само че са под напън по на север, оповестиха през вчерашния ден украински публични представители, съобщи Ройтерс.

Руските сили, подкрепени от щурмови самолети Су-35, започнаха офанзиви по фронтовата линия в посока Макиивка в Луганска област, сподели представител на източното командване на украинската войска.

„ Най-трудният регион е секторът Лиман-Купянск “, сподели представителят Иля Евлаш за украинската телевизия, като загатна два града, завладяни от украинските войски в края на предходната година, които не престават да са обект на съветски офанзиви.

„ Интензивността на офанзивите там се увеличи… Врагът избра нова точка – Макиивка – и насочва всичките си съществени старания в тази посока. Разбира се, ние отблъскваме вражеските офанзиви и нанасяме вреди на персоналния състав на врага и военната му техника “.

Периодично избухват боеве край Лиман и Купянск и Украйна споделя, че Русия е трансферирала повече от 110 000 бойци към района.

Също на изток украинските сили се борят за отвоюване територия покрай разрушения град Бахмут, високомерен от съветските сили през май след месеци на борби.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви във вечерната си сводка, че силите на Киев са “постигнали триумф ” на юг от Андриивка – село южно от Бахмут в Донецка област, завладяно предишния месец от украински войски.

В сводката се споделя, че съветските сили са се пробвали несполучливо да си възвърнат изгубени позиции в регион, ситуиран по на юг.

Според съветските известия за боевете силите на Москва са  отблъснали две украински офанзиви западно от следения от Русия град Донецк.

Ройтерс не съумя да ревизира без значение известията за интензивност на бойното поле на двете воюващи страни.

В южния спектакъл на военните дейности силите на Киев настъпват към Азовско море в опит да разцепят окупираната от Русия територия на две.

Украинският общоприет щаб сподели, че неговите сили не престават да напредват на юг в региона на Запорожие и са отблъснали съветска офанзива при село Роботине.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че контранастъплението протича по-бавно в сравнение с биха желали военните, само че отхвърли западните рецензии за тактиката на Киев.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР