Украинските войски изтеглиха значителна част от групировката от района на

...
Украинските войски изтеглиха значителна част от групировката от района на
Коментари Харесай

ДНР: Украинските войски изтеглиха значителна част от групировката от района на Новодонецкое в тила

Украинските войски изтеглиха забележителна част от групировката от региона на селището Новодонецкое в ДНР в тила. Това сподели за съветската осведомителна организация съветникът на изпълняващия длъжността началник на района Ян Гагин.

" Тези щурмови удари, които украинските въоръжени сили проведоха за своите бойци, не дадоха резултат. Нашата дейна защита докара до огромни загуби в редиците на украинската група в посока Новодонецк. Активността на съперника в този сектор на фронта понижа. Забележимо е, че украинските въоръжени сили бяха принудени да изтеглят забележителна част от войските в тила от това направление “, сподели още Гагин.

Той също по този начин добави, че група украински войски е претърпяла огромни загуби при несполучливи опити да пробие защитата на съветските сили край Новодонецк. Гагин посочи, че безвъзвратните загуби на украинските въоръжени сили в южнодонецкото направление през седмицата на боевете доближиха няколкостотин души.

На 17 септември началникът на пресцентъра на групировката войски " Восток " Олег Чехов сподели, че съветските сили са осуетили опит за ротация на части на украинските въоръжени сили в региона на Новодонецк.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР