Украинските военновъздушни сили призоваха жителите на Измаил, едно от двете

...
Украинските военновъздушни сили призоваха жителите на Измаил, едно от двете
Коментари Харесай

Русия удари основно украинско пристанище за износ на зърно часове преди срещата Путин-Ердоган

Украинските военновъздушни сили приканиха жителите на Измаил, едно от двете огромни украински пристанища на Дунав в Одеска област, от които се изнася зърно, да се скрият в убежищата малко след среднощ през днешния ден. Някои украински медии оповестяват, че в региона са се чули гърмежи.

Путин и Ердоган би трябвало да се срещнат през днешния ден в съветския черноморски курорт Сочи в миг, в който Анкара и Организация на обединените нации се пробват да съживят съглашението за експорт на украински зърнени храни.

Русия се отдръпна от съглашението през юли, година след сключването му, като посочи като мотив, че личният ѝ експорт на храни и торове е изправен пред спънки.

След напускането на съглашението Москва постоянно подхваща удари против украински пристанища на р. Дунав, която се трансформира в главен път за експорт на зърно от Украйна.

В неделя Русия нанесе удар против другото огромно украинско дунавско пристанище - Рени. При офанзивата най-малко двама души бяха ранени и бяха нанесени вреди на пристанищната инфраструктура.

В същото време съветската противовъздушна защита е свалила два дрона, изхвърчали от Украйна, заяви министерството на защитата на Русия в канала си в Телеграм, заяви Ройтерс.

Атаката с дронове в Курска област, която е прилежаща на Украйна, е почнала към 1 ч. след среднощ, се споделя в известието на съветското военно министерство, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ройтерс прецизира, че не може без значение да удостовери известието. Засега няма и коментар от украинска страна.

Киев съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за удари навътре в Русия или в следената от нея територия на Украйна.

По-рано, в неделя вечерта, губернаторът на Курска област Роман Старовойт, заяви, че остатъци от свален дрон са провокирали пожар в нежилищна постройка в град Курчатов.

Една от най-големите атомни електроцентрали на Русия се намира наоколо, само че няма сведения, че тя е била наранена или че е била цел на офанзивата.

Руският информативен уебсайт " База " заяви, че останките от дрона са паднали на покрива на постройка на силите за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР