Украинските военни в Харкивска област най-после получиха снаряди, за да

...
Украинските военни в Харкивска област най-после получиха снаряди, за да
Коментари Харесай

Reuters: Украйна най-после получи снаряди, за да спре руснаците при Харкив

Украинските военни в Харкивска област най-сетне получиха снаряди, с цел да спрат съветските войски, заяви Reuters.

Агенцията припомня, че украинските бранители в продължение на няколко месеца бяха парализирани поради недостига на артилерийски снаряди и други оръжия, защото американската военна помощ беше блокирана в Конгреса на Съединени американски щати повече от половин година. Руските сили се възползваха от това, с цел да напреднат на източния фронт.

През предишния месец Конгресът утвърди пакета от помощ в размер на 61 милиарда $.

Едва в този момент украинските артилеристи споделят, че пагубният недостиг на муниции стартира да понижава.

По думите на локални поданици, боевете в северната част на Харкивска област са по-интензивни, в сравнение с тези за град Бахмут, който Русия завладя през предходната година, трансформирайки го в руини.

Украинските военни имат вяра, че доставките на муниции ще продължат, защото всички осъзнават какъв брой е значимо да бъде удържан фронтът.

" Ако успеем в този момент да покажем, че сме способни в такава екстремална обстановка да спрем масираното нахлуване на съперника към Харкив и Харкивска област, врагът няма да посмее и да намерения за нахлуване против Киев, Чернигивска, Сумска или Полтавска област ", съобщи пред Reuters пълководец на артилерийско поделение в украинската войска.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР