Украинските военни съобщиха, че са свалили 13 над Николаевска област

...
Украинските военни съобщиха, че са свалили 13 над Николаевска област
Коментари Харесай

Украйна: Свалихме 13 дрона камикадзе


Украинските военни оповестиха, че са свалили 13 над Николаевска област през нощта, оповестява Си Ен Ен.

„ През нощта на 18 против 19 октомври врагът два пъти нападна Николаевска област с безпилотни самолети камикадзе „ Шахед-136 “, се споделя в известието на въоръжените сили.

„ 11 самолета бяха свалени от противовъздушната защита на въздушното командване „ Юг “ и още двама от бойци от Националната армия на Украйна и Държавната гранична работа на Украйна ”, прибавят украинските управляващи.

Какво съставляват дроновете камикадзе?

За разлика от обичайните, огромни и бързи, които се връщат в базата след изпускане на ракети, дроновете камикадзе са проектирани да се удрят в цел и да експлодират.

Украинската войска и американското разузнаване настояват, че Русия употребява ирански ударни дронове. Американски чиновници обявиха, че Иран е почнал да показва безпилотни самолети от серията “Шахед ” в Русия това лято.

През август американски чиновници споделиха, че Русия е закупила тези дронове и образова силите си по какъв начин да ги употребяват. Според президента на Украйна Володимир Зеленски, Русия е поръчала 2400 дрона “Шахед-136 ” от Иран.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР