Украинските власти съобщиха в неделя, че руските военни са изстреляли

...
Украинските власти съобщиха в неделя, че руските военни са изстреляли
Коментари Харесай

Ранени и десетки хиляди без ток. Русия обстрелва енергийната инфраструктура на Украйна

Украинските управляващи оповестиха в неделя, че съветските военни са изстреляли нова вълна от ракети и дронове по територията на Украйна.

При един от ударите е била изумена енергийна апаратура и е имало голям брой ранени.

Руската офанзива пристигна в миг, когато публични лица в Русия оповестиха за, който наподобява е бил ориентиран към индустриална зона надълбоко в Русия, където се намира основен боен цех.

Съобщава се, че седемнадесет души са ранени, откакто съветски военни са изстреляли балистични ракети по Кривий Риг в южната част на Днепропетровска област. Според Олександър Вилкул , ръководител на Съвета по защита на Кривий Риг, осем от ранените са в болница.

В града, ситуиран на към 400 км югоизточно от Киев, са развалени 15 жилищни здания, както и няколко образователни заведения и административни здания.

В източния град Харков един от кварталите е бил улучен от ракета " Гром-Е1 ", оповестява регионалната прокуратура. " Гром-Е1 " е хибрид сред ракета и плаваща авиационна бомба и има обхват на деяние до 120 км.

Русия нападна и енергийно оборудване в североизточната област Суми , заяви в Телеграм районният енергиен оператор " Сумиобленерго ".

„ В резултат на това повече от 37 000 консуматори в региона на Ромни (104 обитаеми места) са краткотрайно без електрозахранване “, се споделя в известието.

Киев се готви за най-тежката си зима от войната до момента, като Москва е унищожила огромна част от индустриалните му мощности и продължава да нанася удари по енергийни обекти. Подобни удари по гражданска инфраструктура се смятат за военни закононарушения.

По данни на Министерството на енергетиката от октомври 2022 година до момента Русия е нанесла над 1000 удара по украински обекти от енергийната инфраструктура.

Около 10 безпилотни самолета са били унищожени покрай Киев , заяви военната администрация на града в Телеграм. Няма известия за опустошения или ранени, се споделя в известието.

През нощта в столицата два пъти беше оповестена въздушна паника, която продължи общо към три часа. Районът на Лвов наоколо до полската граница също е бил обект на офанзива с дронове, като до ранните часове в неделя не е обявено за вреди, заяви Ройтерс.

Украинската противовъздушна защита е унищожила 31 от общо 49 дрона, изстреляни от съветските сили при последния им нощен удар в разнообразни елементи на Украйна, оповестиха украинските военновъздушни сили в неделя. 13 безпилотни летателни апарата са „ изгубили местоположението си “, а два са изхвърчали към Беларус.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР