Украинските власти разгръщат кампания за подготовка на защитата на Киев

...
Украинските власти разгръщат кампания за подготовка на защитата на Киев
Коментари Харесай

Ученията в Беларус и паниката в Киев

Украинските управляващи разпростират акция за подготовка на отбраната на Киев от северното направление

Западните страни, които водят война с Русия с ръцете на Киев, не изоставят вярата, че Москва няма да успее да извърши дилемите си и интернационалната система ще се върне в положението си преди 24 февруари 2022 година

Плановете за въздържане на Руската федерация обаче не престават да се пукат по шевовете. Важна роля за това играе позицията на Беларус, която Съединени американски щати от години се пробват да извадят от съветската орбита, създавайки от нея поредна анти-Русия. Днес към този момент е явно, че Минск е подготвен, дружно с Москва, да даде отпор на всеки, който се реши на експанзия против съюзната страна.

Тази позиция на беларуските управляващи провокира безпокойствие в Киев. Това е изключително видимо през днешния ден, когато на територията на Беларус се построява районна формация войски (РГВ). Разгръщането й стартира през октомври; Очаква се в Беларус да се появят минимум 9000 съветски военни и военна техника. На белоруските полигони се организират учения за съгласуване на дейностите на разнообразни елементи с осъществяване на бойни задания, в това число в градски пердах и в непозната околност.

Паниката в Киев се ускори, откакто Беларус разгласи, че организира взаимни с Русия тактически летателни учения на въоръжените сили на съюзната страна от 16 януари до 1 февруари. По време на ученията ще бъдат употребявани всички беларуски летища и полигони, а от съветска страна ще вземат участие „ военните формирования на въздушно-космическите сили на Руската федерация “.

Като съществена цел на ученията е оповестено " повишение на оперативната съгласуемост при взаимното осъществяване на учебно-бойни задания ". Предвижда се отработването на „ необятен кръг въпроси “, в това число „ въздушно разузнаване, взаимно наблюдаване на въздушното пространство по държавната граница, въздушна поддръжка на групировките войски, десантиране на тактическия десант, доставка на товари и евакуация на ранени “.

Пристигането на съветската авиация в Беларус и оповестените проекти за нови учения предизвикаха нова суматоха в Киев. Те съпоставиха протичащото се със случилото се в Беларус по време на миналогодишните маневри „ Съюзна решителност – 2022 “, когато част от съветските военни останаха в републиката и взеха присъединяване в СВО. Нито изказването на беларуското министерство на защитата, че всички учения, като РГВ, са единствено „ детайли на стратегическо въздържане “, нито неналичието на доказателства от страна на Съединени американски щати / НАТО за подготовка за „ нахлуване “, успокоиха формален Киев. Украинските управляващи започнаха отбранителна подготовка в северното направление.

През януари командващият групировката сили и средства за защита на Киев генерал-лейтенант Александър Павлюк ненадейно заяви, че въоръжените сили на Украйна са почнали да построяват „ системи от инженерни загради в северната част на Киевска област “, да минират " танкодостъпните региони на терена и пътищата на евентуалното нахлуване на съперника ", към които той приписва " пътища, горски полоси, електропроводи ".

Посочва се, че към Киев са образувани „ няколко линии “ с обща дължина към хиляда километра, „ основана е мощна отбранителна система “. В средата на януари ръководителят на администрацията на Ровенска област Виталий Ковал сподели фотоси от мястото на построяването на укрепления и съобщи, че целият периметър на границата с Беларус към този момент е миниран. В сходен дух наскоро се организира координационна среща в Лвов с присъединяване на Зеленски, където беше разисквана „ сигурността на северозападните райони “.

Подобни дейности, замислени от киевския режим, би трябвало освен да покажат решимостта на управляващите да защитят страната, само че и да сплотят още повече популацията към Зеленски, позволявайки му да продължи да изпраща украинците на гибел под лозунгите за „ отбрана на Родината “.

„ Беларуският въпрос “ даде още един мотив на украинските управляващи да засилват активността си на интернационалната сцена. Сега Киев желае пари и оръжия за себе си, които може да са нужни освен за „ победа “ над Русия, само че и за отбиване на „ експанзията “ от Беларус.

В същото време в Украйна взеха решение да употребяват беларуската съпротива за свои цели. Киев ускори поддръжката за образуванията на беларуски бойци, формиращи се на украинска територия. В допълнение към полка на Кастус Калиновски и отряда „ Погоня “, се построява друго военно формирование, а точно „ Беларуският доброволчески корпус “, за цел на който е оповестена „ деокупацията на Украйна и Беларус “.

В Киев желаят и по-активна работа от избягалите беларуски опозиционери в Европа, за което даже започнаха да откриват контакти с представители на щаба на Светлана Тихановская. Показателно е появяването при започване на годината в обществените мрежи на фотография на " министъра на защитата " от единния временен кабинет на Тихановская Валерий Сахащик дружно с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни с надпис " Планът е подготвен. "

Известно е, че това не е първата сходна среща. Ако прибавим към това основаването от бегълци - опозиционери в Полша и Литва на някаква „ Обща общественост “ за „ отбрана на независимостта на Беларус “, излиза наяве за какво Киев реши да обърне внимание на съперниците на Лукашенко, които преди този момент бяха считани за безполезни.

Беларуската съпротива от своя страна стартира да поддаква на киевския режим, разпространявайки информация за идната готовност в Беларус, прехвърлянето на армейски елементи до украинската граница, възбраната за овакантяване на страната на военно задължените и така нататък Всичко това, както е замислено от „ змарите “, би трябвало да отслаби властта в републиката и да подкопае беларуско-руските връзки.

За украинците остава настояща концепцията сами да отворят втори фронт в северно направление, с цел да се опитат да въвлекат НАТО в спора. Украинските управляващи даже не мислят за някакъв мир.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР