Украинските власти при никакви обстоятелства не могат да позволят на

...
Украинските власти при никакви обстоятелства не могат да позволят на
Коментари Харесай

Захарова: Киев не иска националистите да напускат Азовстал по хуманитарния коридор

Украинските управляващи при никакви условия не могат да разрешат на националистите, блокирани в завода на „ Азовстал “ в Мариупол, да изоставен територията му през филантропичния кулоар. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио " Спутник ", предава

„ Няма ясна държавна позиция, която да бъде изразена или следвана от режима в Киев в полза на украинския народ, който също има тези хора, които са в „ Азовстал “. Сега оставяме настрани тяхната активност, тяхната идеологическа ориентировка. Сега приказваме за хората ", означи тя.

„ Киевският режим има напълно разнообразни проекти за тези хора и вижда ролята им в цялата тази история по напълно друг метод. Първо: никога не би трябвало да им се разрешава да излязат. Второ: би трябвало оптимално да разтеглив времето колкото е допустимо повече, с цел да притеглим вниманието на света към тази точка. "

Захарова посочи, че управляващите в Киев употребяват обстановката в свои ползи, с цел да обвинят Москва в зверства в очите на международната общественост, криейки обстоятелството, че филантропичният кулоар се отваря всекидневно. По думите й, в случай че желаят да оказват помощ на тези хора, управляващите ще предадат информация за филантропични коридори, с цел да се усещат в сигурност на излизане от " Азовстал ".

„ Но режимът в Киев дава тъкмо противоположната команда: би трябвало да играем за време, би трябвало да създадем всичко, с цел да имаме подобен, както очевидно счита украинският президент Владимир Зеленски, коз в ръкава си, кървясъл, само че в неговите разбирания това е карта, която може да се играе безпределно “, добави още Захарова.

Боевете за Мариупол стартират на 25 февруари, по време на борбите градът е изцяло блокиран. В момента в Мариупол група украински националисти е прогонена от жилищните региони. Миналата седмица над 1300 военнослужещи от 36-та бригада морска пехота на Въоръжените сили на Украйна поставиха оръжие покрай завода на Илич. По-късно комерсиалното пристанище е изцяло освободено и държаните там заложници са избавени. Националистите са блокирани на територията на цех " Азовстал ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР