Украинските въоръжени сили съобщиха, че 40 000 войници са в

...
Украинските въоръжени сили съобщиха, че 40 000 войници са в
Коментари Харесай

40 000 украински войници са в готовност за офанзива, боеве за Бахмут и Авдеевка

Украинските въоръжени сили оповестиха, че 40 000 бойци са в подготвеност за атака. Продължават яростните боеве към Бахмут и Авдеевка, както и в региона на Мариинка и Лиман. Украинските военни са отбили над 40 противников офанзиви за последното денонощие.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи пред локална телевизия, че в идващия пакет наказания против Русия, които се чака да обиден компанията " Росатом ", Европейският съюз може да направи изключение за някои страни, които зависят в сериозна степен от съветските нуклеарни технологии:

" Сега ще се работи интензивно над 11-ия пакет европейски наказания. Ние към този момент ще сложим въпроса за така наречен нуклеарни ограничавания, само че обстановката тук е доста елементарна. Има някои страни, които зависят в сериозна степен от нуклеарните технологии на " Росатом ", по тази причина те ще ги блокират непременно. Така че когато тези наказания бъдат признати, мога да предположа, че ще има изключения за тези страни. "

По-рано тази седмица Ройтерс заяви, че в новия пакет се планува двегодишна дерогация за страните членки, които към момента имат настоящи контракти с " Росатом ".

България към този момент изрази запаси във връзка рестриктивните мерки против компанията. През февруари президентът Румен Радев предизвести, че ще наложи несъгласие на всяко предложение за наказания, засягащи съветската нуклеарна енергетика.

Украйна ще възобнови износа на електрическа енергия за Европа след спиране, което продължи половин година поради разрушителните съветски ракетни офанзиви против енергийната инфраструктура на страната, разгласи министърът на енергетиката Херман Халушченко. Договорен е бил експорт на най-много 400 мегавата за европейската енергийна мрежа.

А през вчерашния ден външният министър на Русия Сергей Лавров предизвести, че Украйна ще би трябвало да употребява сухопътен и речен маршрут, с цел да изнася земеделската си продукция, в случай че Западът не в профил пречките за експорта на съветско зърно и изкуствени торове.

Миналия месец Москва се съгласи да не пречи на украинския износ през Одеса, само че единствено доникъде на май, и изиска Съединените щати и съдружниците им да облекчат застрахователните и банковите услуги за съветските експортьори.

При визитата си в Анкара през вчерашния ден Лавров съобщи, че рестриктивните мерки освен не са били отстранени, само че се стягат от ден на ден и повече.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР