Украинските въоръжени сили са започнали контранастъпление, заяви съветникът на ръководителя

...
Украинските въоръжени сили са започнали контранастъпление, заяви съветникът на ръководителя
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е започнала контранастъпление

Украинските въоръжени сили са почнали контранастъпление, съобщи съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк в изявление за италианския ефирен канал TG1, представен от УНИАН.

По думите му украинските войски вече няколко дни организират контранастъпление в избрани елементи на фронта, който се простира на повече от 1500 км.

Той увери, че Украйна няма да употребява западни оръжия, получени от съдружници, с цел да води война на съветска територия, а ще ги употребява за освобождение на окупираните си земи, в това число Крим.

" Днес разполагаме с ракети с огромен обхват Storm Shadow, танкове Leopard, противоракетни системи, доставени ни от Франция и Италия. Изтребителите F-16 най-сетне ще ни разрешат да затворим въздушното пространство ", сподели той.

Според него, " в случай че ги имахме преди една година, войната към този момент щеше да е завършила ".

Въоръжените сили на Украйна се приготвят за контранастъпление още от зимата. На 11 май президентът Володимир Зеленски съобщи, че Киев се нуждае от още малко време, защото към момента не всички оръжия, обещани от сътрудниците, са пристигнали в Украйна.

Ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин по-рано съобщи, че украинските управляващи лъжат и че тук-там контранастъплението на украинските въоръжени сили към този момент е в разгара си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР