Украинските въоръжени сили са подложили на обстрел селища и обекти

...
Украинските въоръжени сили са подложили на обстрел селища и обекти
Коментари Харесай

Вячеслав Гладков: Руската Белгородска област е обстрелвана около 110 пъти

Украинските въоръжени сили са подложили на обстрел селища и обекти в съветската Белгородска област към 110 пъти с разнообразни муниции, включително са направили и офанзиви с безпилотни летателни апарати, споделиха от локалната власт, представени от ТАСС. Щети има по две жилища и стопанска сграда, заяви в своя канал в приложението " Телеграм " губернаторът на региона Вячеслав Гладков.

" В Краснояружкия общински регион, по територията сред селата Прилесе и Графовка, са изстреляни шест артилерийски снаряда. Под артилерийски обстрел попадна и село Репяховка - там са регистрирани три стрелби. Пострадали няма. Отчетени са вреди в две частни жилищни здания - избити прозорци, съборени тук-там фасади и огради, както и развалена стопанска сграда ", написа Гладков.

По думите на губернатора на 11 септември по селата в Красний хутор и Наумовка в Белгородския общински регион са били изстреляни по три артилерийски снаряда. Под обстрела на минохвъргачки са попаднали и покрайнините на село Богун-Городок в Борисовски регион, съобщи Българска телеграфна агенция.

Артилерията на украинските въоръжени сили е изстреляла надлежно 16 и 8 снаряда по селата Вериговка и Борки във Валуйски регион, а в село Шелаевка съветската противовъздушна защита е свалила дрон от самолетен вид, гласи още информацията от локалната власт.

С минохвъргачка и гранатомет са били обстрелвани покрайнините на Старата плантация във Волоконовски регион, като са засечени три снаряда от минохвъргачка и 29 изстрела от гранатомет. В Шебекински регион на обстрел с артилерия и гранатомети е подложено село Середа.

" В Середа съперникът е пуснал от безпилотник непостоянен предмет. Няма последици от това нахлуване. Село Нова Тавожанка е станало обект на шест минометни снаряда, Первомайски - на три, Терезовака и Красное - на по два, а по автомобилния граничен пропускателен пункт " Шебекино " са изстреляни по шест снаряда от минохвъргачка и гранатомет ", прибавя началникът на Белгородска област.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР