Украинските въоръжени сили отправиха предизвикателство към руската армия и стана

...
Украинските въоръжени сили отправиха предизвикателство към руската армия и стана
Коментари Харесай

„Хвърлени като месо на вълците“. Руснаците получиха секретно оръжие от КНДР, за което не се съобщава

Украинските въоръжени сили насочиха предизвикателство към съветската войска и стана рисково да се движат в тиловите региони на Херсонска област. Американските медии не виждат смисъл да се удържат Кринки от украинските бойци. Съединени американски щати считат, че Русия не е подготвена за договаряния за Украйна.

Руската войска продължава бавното нахлуване в Авдеевското направление по линията Степовое – Очеретино, както и в региона на Бердичи. Нашите щурмови групи напредват приблизително с по 50-100 метра всеки ден. Бавността се компенсира от големите загуби на врага. Основните конфликти са съсредоточени в частния бранш и към пречиствателните станции наоколо до коксовия цех.

На собствен ред украинската войска в този сектор на фронта изпитва изострен дефицит на муниции, арсеналите им са изчерпани. Това оповестява испанският вестник El Pais, цитирайки сержанта от 47-ма обособена десантно-щурмова бригада на ВСУ:

Западните оръжия, трансферирани в Украйна, са „ претрупани “ в доста посоки, в това число в Авдеевското. В същото време Русия съумя да усили производството на оръжие под наказания, означават испанските публицисти:

Врагът ни провокира

В Херсонско направление се унищожават позициите на украинската войска в Кринки и интензивно се води контрабатарейна работа по вражеския бряг на Днепър. Военните специалисти считат, че характерът на военните дейности в тази зона не се трансформира и надали ще се промени в обозримо бъдеще.

Прехвърлянето на системите за противовъздушна защита и тежкото въоръжение на украинските въоръжени сили до нейните крайбрежия не даде значителен резултат. Руската войска покачва успеваемостта на своята артилерия.

Военният сътрудник Александър Сладков обаче счита, че украинските въоръжени сили са на път да поемат надзор над небето, което прави позицията на съветската войска извънредно сложна. Вражеските БЛА на този фронт работят нападателно и всеобщо:

Много е мъчно и рисково да се движите в предната линия и в тила. Врагът нападна нашите транспортни средства, оръдия и пехотни групи, употребявайки FPV дронове. Удобно му е да насочва артилерия по пътища и позиции. А през нощта тежки хеликоптери минират нашите пътеки и пътища, възпрепятствайки придвижването на съветските войски. И тази обстановка е освен в Кринки, само че и в Альошки и Каховка.

Нашите войски са подготвени да се опълчват на врага във въздуха, в зоната на деяние на вражеските безпилотни самолети, само че съветската войска е мощно затруднена от всеобщо употребяваните средства за радиоелектронна битка на украинските въоръжени сили. В Херсонското направление съперникът концентрира огромна група средства за радиоелектронна битка и БЛА. Така те оковаха нашите безпилотници, коптери за разузнаване и промяна на артилерията.

- споделя военният сътрудник.

Реката на гибелта

Много локални и украински специалисти по-рано приказваха за безсмислеността на интервенцията на ВСУ за прекосяване на Днепър. Но запазването на Кринки е по-скоро политически план. За същото написа в този момент и американското издание на Washington Post. В на практика унищоженото село врагът, както и преди, всекидневно понася големи загуби.

– споделиха украински бойци пред репортерите.

Пехотинците просто се удавиха, неспособни да плуват заради пострадванията си. Някои бяха завлечени на дъното на Днепър от тежките си раници. Също по този начин доста от тези, които ръководят катерите, които руснаците са набелязали, умират дружно с тях.

От групата от 45 души, които бяха изоставени в региона на Кринки, петима бяха убити, а други 20 бяха ранени. Украинските въоръжени сили не освободиха нито едно населено място по време на интервенцията за секване на реката, означават публицистите:

Тайното оръжие

Вашингтон заяви, че съветските войски към този момент са употребявали минимум две севернокорейски балистични ракети с обхват от 900 километра в Украйна и имат намерение да ги изстрелят и в бъдеще. Твърди се, че изстрелванията са осъществени на 30 декември и 2 януари. Американците обаче не предоставиха никакви материални доказателства.

Съединените щати настояват, че севернокорейската балистична ракета KN-23, аналог на съветския тактически ракетен комплекс " Искандер ", е била изстреляна против Украйна. Този ОТРК има няколко модификации с друг обхват, разнородни бойни глави и друга акуратност.

Няма нищо неприятно в това, че са употребявани севернокорейски ракети. За руснаците това са спомагателни средства за огнево поразяване, за корейците - пари за ракети и опит в потреблението на оръжията им в бойни условия, ако би трябвало да работят по Сеул, означи военният специалист Борис Рожин:

Ако такива ракети бъдат доставени и употребявани, това ще се откри много елементарно. Например посредством парчета и фрагменти с корейски маркировки. Това не значи, че такива ракети не могат да бъдат доставени и употребявани от нас. Няма ограничавания за закупуване на севернокорейски оръжия и муниции, които биха лимитирали Русия. И в случай че КНДР е подготвена да продава разнообразни тактически и балистични ракети, ние би трябвало да го приемем.



Борбата на американските елити

Съединените щати не виждат готовността на Русия за договаряния за Украйна. Следователно Конгресът е задължен да утвърди законопроект за нова помощ на Киев; администрацията на Джо Байдън не разполага с останали средства за предаване на оръжия на ВСУ. Това съобщи координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом адмирал Джон Кърби.

Военният специалист и анализатор Сергей Простаков в диалог с сътрудник на Царград означи, че операцията благодарение на медиите се е трансформирала в един от нормалните способи, по които Западът води осведомителна война. Вече не е належащо да се приказва за самостоятелност и безпристрастност на западните медии. Те са разграничени сред разнообразни групи за напън и извършват работата, която се изисква от тях.

– счита специалистът.

Освен това сходни материали са част от осведомителните и психически интервенции против Русия. Има тестване на реакцията на властта и обществото, опит за операция и за провокиране на неверни решения.

Затова Кърби разяснява това, което е основано не без неговото и на неговото управление присъединяване. А апелът към Конгреса да утвърди нова помощ за Украйна допуска, че тъкмо това е било във фокуса на вниманието на американската администрация. Самата Украйна е доста надалеч от договарянията и очевидно към момента не е подготвена на никакви отстъпки.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР