Украинските сили за отбрана използват нови сръбски ракети ER Grad

...
Украинските сили за отбрана използват нови сръбски ракети ER Grad
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА! 3500 сръбски ракети с обсег 40 км летят към руснаците!

Украинските сили за защита употребяват нови сръбски ракети ER Grad 2000 122 мм. Те доста превъзхождат опциите на други сходни ракети в арсенала на украинската войска, оповестяват медии в Украйна "

Тази вест оповестиха анализаторите на OSINT канала Ukraine Weapons Tracker.

Анализаторите на UWP потвърдиха, че сръбските ракети са доставени на въоръжените сили на Украйна и употребявани от украинските сили във войната против Русия. Те направиха това удостоверение, откакто беше оповестена вероятната продажба на 3500 ракети от Сърбия посредством медиатор.

Според UWP ракети са били видяни в Украйна преди няколко месеца, само че от съображения за сигурност тази информация не е оповестена от медиите.

Посочва се, че боеприпасите са закупени от сръбското дружество " Крушик "  от канадската компания JNJ Export & Import.

Контейнери с муниции са превозени от Сърбия за Турция от Arca Savunma Sanayi Ticaret. От Турция ракетите са доставени през Словакия в Украйна.

Видео сподели товарни контейнери със 122 мм ракети, импортирани директно за RFS в хранилище в столицата на Словакия. Доставчик е сръбската компания " Крушик ".

Основната разлика сред ракетата ER Grad 2000 и тази на сръбската отбранителна компания " Крушик " е увеличеният оптимален обхват от 40 км, което е два пъти повече от руските ракети 9М21OF.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР