Украинските сили в североизточната Харковска област си възвърнаха част от

...
Украинските сили в североизточната Харковска област си възвърнаха част от
Коментари Харесай

„Тактическа изненада“: Украинските сили си върнаха част от Харков

Украинските сили в североизточната Харковска област си възвърнаха част от завзетите от Русия територии в региона, откакто украинската контраатака в Южна Украйна отклони някои от съветските военни запаси в региона на Харков, се показва в публикуван през вчерашния ден отчет, представен от Асошиейтед прес.

Украинските сили в региона на Харков " евентуално употребяват предислокацията на съветските сили " към региони покрай окупирания град Херсон на юг, с цел да осъществят контраатака в региона, заяви основаният във Вашингтон мозъчен концерн Институт за проучване на войната в своя отчет. Украинската войска евентуално е употребила " тактическа изненада ", с цел да реализира пробив и да напредне през вчерашния ден с минимум 20 километра във вътрешността в следената от Русия територия в региона на Харков , възвръщайки си територии с повърхност близо 400 квадратни километра, се показва в отчета.

Виталий Ганчев , назначеният от Москва кмет на град Куприанск в окупираната от Русия част от Харковска област, сподели през днешния ден, че управляващите са почнали да изтеглят дами и деца от града и прилежащите региони поради непрестанните украински обстрели .

В ежедневното си видеопослание през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски заяви също за триумфи в Харковска област , само че не даде повече детайлности за техния мащаб. " Тази седмица имаме положителни вести от Харковска област. Вероятно към този момент сте видели новините за дейностите на бранителите на Украйна и считам, че всеки жител се гордее с нашите воини ", сподели Зеленски .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР