Украинските сили удържат руските атаки в източната част на страната.

...
Украинските сили удържат руските атаки в източната част на страната.
Коментари Харесай

Украинските сили удържат руските атаки в Донбас

Украинските сили удържат съветските офанзиви в източната част на страната. От украинското министерство на защитата оповестиха, че задачата на почналата огромна съветска атака, е освен завладяването на цялата територия на Донецка и Луганска област, само че и обезпечаването на сухопътен кулоар към Кримския полуостров. Властите оповестяват за нови цивилни жертви в Харков и селищата по фронта в Донбас. 

Миколаев още веднъж е под съветски обстрел, заяви кметът на града Олександър Санкевич в Телеграм. По-рано губернаторът на Луганск Серхий Хайдай разгласи, че Кремина в Източна Украйна към този момент е под съветски надзор, а украинските сили са изправени пред " мъчно тестване " при почналата съветска атака в Донбас. Руската войска е почнала масирано нахлуване в Запорожка област, настояват украински медии.

Руското министерство на защитата предложи още веднъж на украинските бойци, които се намират на територията на металургичния цех Азовстал в Мариупол, да сложат оръжие. Според Москва, изтеглянето на хората ще стартира в 14 часа през днешния ден. В същото време Михаил Подоляк, консултант на украинския президент, твърди, че Русия продължава да нападна Азовстал с мощни противобункерни бомби.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че съветските сили доста са нараснали интензивността на обстрела в региона на Харков, в Донбас и Днепропетровска област. По думите му обстановката в Мариупол остава доста тежка, а Русия блокира всевъзможни опити за организирането на филантропични коридори и спасяването на хората:

" Съдбата на десетки хиляди мариуполци, които се озоваха на територията под контрола на Русия, е незнайна. За страдание ние не чуваме отговор от съветската страна на предлагането за продан, което да разреши спасяването на мирните поданици и бранителите на града ".

Според Зеленски войната към този момент щеше да е приключила, в случай че Киев беше получил от сътрудниците си оръжието, от което се нуждае. Очаква се Съединените щати да разгласят следващ пакет военна помощ за Украйна на стойност 800 милиона $, която по думите на президента Джо Байдън ще включва и артилерия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР