Украинските сили са унищожили 50 руски склада за боеприпаси, ,

...
Украинските сили са унищожили 50 руски склада за боеприпаси, ,
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме 50 руски склада за боеприпаси със системите HIMARS

Украинските сили са унищожили 50 съветски склада за муниции,, сподели украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от Ройтерс.

" Това прекъсва техните (руските) логистични вериги и им лишава способността да водят дейни боеве и да засипват нашите въоръжени сили с тежък обстрел ", сподели той в телевизионно предаване

Ройтерс не може без значение да ревизира думите на Резников по отношение на потреблението на високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS). Русия също не разяснява информацията към този момент.

Американският Институт за проучване на войната (ISW) обръща внимание на тези системи и ги преглежда като преломен миг във войната, началото на нейната трета фаза .

Това удостоверява предходни изказвания на западни военни, че съветската войска е принудена да търси разнообразни способи за отбрана от HIMARS на бойното поле, в това число камуфлаж и непрекъснати промени в разполагането на оборудването. " Тази тактичност пречи на съветската войска да провежда масирана артилерийска подготовка , която използваше до момента в тази война ", написа ISW.

HIMARS имат по-голям обхват и са по-точни от руската артилерия , която Украйна имаше в арсенала си.

ще усили общия брой на HIMARS , които Съединените щати са дали на Украйна, до 16 .

Съединени американски щати са дали 8 милиарда $ помощ за сигурност от началото на войната, в това число 2,2 милиарда $ през последния месец.
 Украйна удари мост в Херсонска област с HIMARS Обновена
Украйна удари мост в Херсонска област с HIMARS

Това е единственият мост над Днепър в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР