Украинските сили са поразили руски части на остров Джарилгач. ВСУ

...
Украинските сили са поразили руски части на остров Джарилгач. ВСУ
Коментари Харесай

Ракети HIMARS разгромиха руски десант на остров Джарилгач

Украинските сили са поразили съветски елементи на остров Джарилгач. ВСУ са блъснали подразделения, които са провеждали образования на острова. Успешната офанзива е с ракети HIMARS, оповестява " УНИАН ".

На фрагментите се вижда, че въоръжените сили на Украйна са записали местоположението на противниковите елементи от въздуха, след което са ги блъснали пет ракети.

Действията на Въоръжените сили на Украйна при Джарилгач са коментирани в Офиса на украинския президент. Както означи Андрей Йермак, началник на президентската канцелария, руснаците ще горят на завзетия от тях остров.

" Нашият Джарилгач. Там ще горят руснаците ", разяснява той.

Украинската войска е изгубила към 800 военнослужещи по време на боевете в Донецко, Южнодонецко, Купянск, Херсонско, Запорожко и Краснолиманско посоки за денонощие.

Това заяви на брифинг формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от международните издания.

„ В Донецкото направление въоръжените сили на Украйна изгубиха повече от 345 военнослужещи, както и пет оръдия на полевата артилерия, пет самоходни артилерийски установки Krab полско произвеждане, бойна машина за РСЗО „ Град “, четири автомобила, шест бойни машини на пехотата и един танк “, споделя той.

По време на боевете в Южно-Донецкото и Запорожското посоки ВСУ са изгубили до 220 души в жива мощ, а също по този начин оръдие „ Хиацинт-Б “, самоходна гаубица „ Акация “, полска артилерийска установка „ Краб “, два автомобила и американска БМП Bradley.

В Купянско направление общите загуби на ВСУ за денонощие възлизат на 120 души, също по този начин унищожени са гаубица Д-30, артилерийска установка " Гвоздика ", три автомобила и една бойна бронирана машина.

В Херсонското и Краснолиманското посоки Въоръжените сили на Украйна са изгубили до 115 души, както и две самоходни артилерийски установки " Гвоздика ", гаубици Д-20 и Д-30, два пикапа, три бойни бронирани машини, гаубица " Мста-Б " и самоходна артилерийска установка " Акация ".

Руските сили настойчиво се пробват да спрат украинското нахлуване в Бахмутско направление.

Въпреки това, съгласно заместник-министъра на защитата на Украйна Анна Маляр, всички опити да бъдат спрени настъпателните интервенции на ВСУ са били несполучливи, оповестява " УНИАН ".

В същото време в Купянското, Лиманското, Сватовското посоки съветската войска е съсредоточила хора и техника и щурмува, с цел да изтласка украинските сили от източното направление на настъплението.

„ Нашите бойци в изтощителни борби отбиват всички противникови офанзиви. Във всички източни посоки, където се водят бойни дейности, записваме увеличение на противниковия обстрел “, споделя Маляр.

Заместник-министърът акцентира, че в Бахмутското направление украинските войски се оправят със мощен артилерийски огън, миниране и мощна опозиция на съперника. Украинските елементи се пробват се да се движат деликатно, с цел да не изгубят хора.

Украинските войски са струпали сили в региона на Днепропетровск, с цел да форсират Днепър. Поредният опит за навлизане на територията, следена от съветските военни, е осуетен с предпазен удар, оповестяват международните издания.

Превантивните удари са нанесени по военни обекти в Марганец и Никопол на десния бряг на Днепър, където украинските въоръжени сили са събрали свои елементи, с цел да се опитат да преминат Каховския язовир.
ТЕМА преди 20 часа 790 преди 22 часа 694 преди 2 дни 1289
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР