Украинските сили са напреднали на север от Харков до 50

...
Украинските сили са напреднали на север от Харков до 50
Коментари Харесай

Украинските войници вече са на 50 км от руската граница

Украинските сили са напреднали на север от Харков до 50 км от границата с Русия. Освен това напредват на юг и изток в същия район, твърди главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужний.

Украинските войски са завладяли повече от 3000 кв. км територия този месец, написа той в приложението за известия Telegram, добавяйки:

„ Украйна продължава да освобождава територии, окупирани от Русия “.

Украинските сили потвърдиха освобождението на основния железопътен възел Купянск и малко по-късно превзеха Изиум, основната база на силите на Москва в региона на Харков. Това бе може би най-значимият триумф на Украйна в отблъскването на руснаците от началото на нашествието.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели в Киев, че украинските сили са посочили, че са способни да победят съветската войска с предоставените им оръжия.

„ И по този начин дублирам: колкото повече оръжия получим, толкоз по-бързо ще победим и толкоз по-бързо тази война ще завърши “, сподели той.

Украинските войски също са освободили селата Василенково и Артемовка в Харковска област, сподели президентът на страната Володимир Зеленски.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР