Украинските сили са нанесли удар по военновъздушната база Саки в

...
Украинските сили са нанесли удар по военновъздушната база Саки в
Коментари Харесай

Украйна нанесе сериозни щети на руско военно летище в Крим

Украинските сили са нанесли удар по военновъздушната база " Саки " в окупирания от Русия полуостров Крим през нощта и са нанесли " съществени вреди ". Това оповестява украинското военно разузнаване.

" Ударите на Службата за сигурност и Военноморските сили поразиха задачата и нанесоха съществени вреди на техниката на окупаторите ", се споделя в изказването.

В интервенцията са употребявани първо безпилотни самолети, а по-късно и крилати ракети " Нептун ". По информация на украинските управляващи в съветската база в Западен Крим са ситуирани минимум 12 бойни самолета и портативни системи за противовъздушна защита.

Последните месеци не са изключително положителни за съветските окупатори на полуострова. Само за няколко седмици там бяха унищожени транспортен съд, повдовница и няколко системи за противовъздушна защита.

The Security Service of Ukraine and Ukrainian Naval Forces launched a large-scale strike on Saki military airfield in occupied Crimea last night - Suspilne, citing sources in SSU.

At least 12 combat aircraft (Su-24 and Su-30) were at the airfield, as well as a Pantsir missile…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Междувременно през нощта Русия предприе нова масирана въздушна офанзива против Киев и пет други украинска града,. При нападението са ранени минимум 18 души. Съобщава се и за нанесени вреди по украинска инфраструктура, като в някои области е прекратено електрозахранването.

Под офанзива са били южния град Херсон, Киев, Харков, Черкаси, индустриална зона в региона на Лвов и северозападния град Ровно.

Ударите идват на фона на срещата на върха на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, на която президентът Володимир Зеленски по-рано съобщи, че " човечеството към този момент не разпорежда очаквания на Организация на обединените нации " за отбрана на границите. В речта си пред международните водачи украинският държавен глава осъди съветското зло.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР