Украинските сили прехванаха и унищожиха през нощта между 13 и

...
Украинските сили прехванаха и унищожиха през нощта между 13 и
Коментари Харесай

Украйна отблъсна нова атака с дронове и ракети

Украинските сили прехванаха и унищожиха през нощта сред 13 и 14 май 3 ракети и 25 дрона при поредна въздушна офанзива от Русия, оповестиха украинските военновъздушни сили, представени от Ройтерс.

Русия ускори ракетните набези и офанзивите с дронове този месец. Според Киев това е симптом, че Москва се опасява от предстоящото украинско контранастъпление.

Русия " нападна Украйна от разнообразни направления с дронове " Шахед ", с ракети " Калибр " от кораби в Черно море и с крилати ракети от стратегически самолети Ту-95 ", се споделя в изказване на украинските Военновъздушни сили.

Най-малко двама души са били ранени в западната Тернополска област, заяви върховен президентски представител в " Телеграм ". Украинските управляващи не оповестяват за нанесени удари по сериозна инфраструктура или военни обекти.

Новината идва на фона на визити на украинския президент Володимир Зеленски в Италия и Германия, които се състояха през събота и неделя. В Берлин Зеленски, която Киев желае да сътвори, с цел да стане по-конкурентен на съветските въздушни сили.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР