Украинските сили обмислят контраофанзива на юг и на изток. Те

...
Украинските сили обмислят контраофанзива на юг и на изток. Те
Коментари Харесай

ISW локализира руски огън край АЕЦ Запорожие

Украинските сили обмислят контраатака на юг и на изток. Те напредват по няколко оси в западната час на региона към Херсон и реката Северски Донец в Донецка област.

Скоростта на контранастъплението им евентуално ще се трансформира с всеки минал ден, защото украинските сили са стимулирани да лишат съветските елементи от нужните им доставки, да разбият тяхното командване и надзор и да ги демотивират и деморализират.

Очаква се съветските елементи единствено понякога да могат да контраатакуват за да си възвърнат някои изгубени позиции. Прогнозите са, че те ще правят яростни артилерийски и въздушни офанзиви против освободените селища и настъпващите украински войски, предизвестяват от ISW - Института за проучване на войната.
 Развяха украинското знаме във Високополе
Развяха украинското знаме във Високополе

" Стъпка по стъпка ", написа и секретарят на президента Андрий Ермак

Украинските сили реализираха забележителен прогрес и това промени тона на съветските анализатори, които започнаха да вършат по-реалистични прогнози и да бъдат по-обрани при представянето на своите оптимистични сюжети.

ISW цитира и украинския президент Володимир Зеленски , който през вчерашния ден разгласи освобождение на две селища в Южна Украйна и едно в Донецка област, въпреки и да не уточни точните обитаеми места. Източници от обществените мрежи потвърдиха, че украинските сили са минали река Сиверски Донец и са освободили Озерне, на 20 км северозападно от Северск.
 Руските локални управляващи все по-рядко оповестяват за починали военни в Украйна
Руските локални управляващи все по-рядко оповестяват за починали военни в Украйна

Мъртвите се придвижват в Русия и се погребват приблизително 14-20 дни след гибелта им

Геолокализирани фрагменти от 2-3 септември демонстрират съветски сили, които стрелят със системи за залпов огън от позиции на територията на Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) на разстояние 1 км от нуклеарен реактор. Кадрите на съветската опозиционна медия The Insider, на които се виждат съветски сили, работещи със системи за залпов огън в ЗАЕЦ, удостоверяват информацията, че съветските сили са милитаризирали територията на нуклеарното оборудване .

ISW показва и че на 3 септември Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи, че за повторно в историята й ЗАЕЦ е изключена от електропреносната мрежа (първият случай се случи на 25 август), евентуално заради продължаващите съветски офанзиви под подправен байрак и други военни действия в и към АЕЦ.

Анализаторите обръщат внимание и на думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който съобщи, че Русия е подготвена да договаря, в това число и със Зеленски, за преустановяване на войната. Въпреки този анонс, Кремъл резервира максималистичните си цели за " денацификация " на Украйна и декларирани цели на " специфичната военна интервенция ", които включват промяна на режима в Киев, както и предаването на цялата Донецка и Луганска област на Кремъл.

Усилията на Русия за консолидиране на окупираните региони на Херсонска, Запорожка и Харковска област демонстрират, че Москва чака да резервира трайно и тези територии. Следователно изказването на Песков е повтаряне на настояванията на Москва за украинска капитулация и не дава индикации, че Москва е подготвена да договаря съществено и въз основа на реалистична оценка на вероятностите си във войната, която се обръща в посока Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР