Украинските сили изтласкаха руските войски от село Орливка, западно от

...
Украинските сили изтласкаха руските войски от село Орливка, западно от
Коментари Харесай

Украйна отблъсква руските атаки, но ситуацията е трудна, заяви генерал Сирски

Украинските сили изтласкаха съветските войски от село Орливка, западно от Авдеевка, само че обстановката на източния фронт остава сложна, заяви през днешния ден главнокомандващият украинската войска Олександър Сирски, предава Ройтерс.

Орливка е на по-малко от 2 километра северозападно от Ласточкине, което неотдавна беше окупирано от съветските сили.

Руските сили превзеха предходната седмица стратегическия източен украински град Авдеевка след траяло месеци нахлуване и натискат няколко други региона по фронтовата линия, настояват украинските управляващи.

Украинската войска съобщи тази седмица, че се е изтеглила от още две села покрай Авдеевка, губейки още територии поради незадоволителната поддръжка от западните ѝ съдружници.

„ Врагът продължава дейни настъпателни дейности в доста региони на фронтовата линия. Ситуацията е изключително напрегната в секторите Авдиевка и Запорожие “, написа Сирски в Telegram.

Той сподели, че съветските десантни елементи се пробват да пробият украинската защита и да завладяват селищата Тоненке, Орловка, Семенивка, Бердичи и Красногоровка.

Сирски, който посети войските на източния фронт, съобщи, че някои командири са разкрили избрани дефекти в своята " ситуационна информираност и оценка на врага ", което директно е повлияло на устойчивостта на защитата в избрани региони.

„ Взех всички ограничения за поправяне на обстановката на място, с разпределяне на спомагателни муниции и материални средства, както и нужните запаси “, сподели Сирски.

Украинската войска и президентът Володимир Зеленски неведнъж са заявявали, че на войските им липсва военно съоръжение и муниции, нужни за отбиване на съветски офанзиви заради дефицит на военна помощ от западните съдружници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР