Украинските шпиони се стремят да засилят разузнавателните операции и да

...
Украинските шпиони се стремят да засилят разузнавателните операции и да
Коментари Харесай

Украински шпиони се заканиха да прободат Русия с игла в сърцето”

У краинските шпиони се стремят да засилят разследващите интервенции и да нанесат саботажни удари в следената от Русия територия през идната година, с цел да приближат войната допустимо най-близо до Кремъл , съобщи ръководителят Украинската работа за сигурност (СБУ) пред Politico.  

" Не можем да разкрием проектите си. Те би трябвало да останат потрес за врага. Подготвяме изненади ", декларира генерал-майор Василий Малюк.

" Окупаторите би трябвало да схванат, че няма да е допустимо да се скрият. Ще открием врага на всички места ", споделя той.  

Макар и да заобикаля конкретика, Малюк въпреки всичко загатва за избрани дейности. Логистичните цели и военните активи на окупираната украинска територия евентуално ще продължат да бъдат във фокуса на вниманието. А по-късно ще има удари, които ще поразяват врага оттатък границата, оповестява той. 

" Ние постоянно търсим нови решения. Така че памукът ще продължи да гори ", пошегува се Малюк.  

Украинците употребяват думата " памук ", с цел да опишат детонациите в Русия и окупираните територии на Украйна, проведени от украинските специфични служби. Тя идва от съветските медии и публични лица, които разказват възходящия брой произшествия с думата " хлопок ", която на съветски значи както " гърмеж ", по този начин и " памук ", предава Politico. 

Тъй като през по-голямата част от тази година бойните дейности от фронтовата линия на процедура са в застой, подвизите на СБУ по едно и също време покачват украинския морал, само че и вредят на бойните качества на Русия, оповестява още Politico. 

" СБУ прави целенасочени удари по точки. Ние удряме врага с игла право в сърцето. Всяка наша специфична интервенция преследва съответна цел и дава своя резултат. Всичко това в комплекс усложнява опциите на Руската федерация за водене на война и доближава нашата победа ", разяснява Малюк.  

Ukrainian spies vow to stab Russia ‘with a needle in the heart’
Chief of SBU intelligence service warns Putin to expect ‘surprises’ in 2024
— Ghia Abashidze (@ghiageo)
" Една от областите, върху които ще се концентрира вниманието, е Крим и Черно море, като ще се надграждат интервенциите от тази година ", споделя Малюк. 

Любимият план на Малюк е безпилотният аероплан Sea Baby, именуван на украински език “malyuk ”, което значи " дребен човек ". Дронът носи към 850 кг експлозиви и може да работи в бурни условия, което го прави сложен за разкриване. 

" С помощта на тези “малки момчета ” ние последователно изтласкваме Черноморския флот на Руската федерация от Крим ", споделя Малюк.  

През юли той беше употребен за офанзива на Кримския мост, който свързва окупирания Крим с континентална Русия. 

През октомври 2022 година морските дронове на СБУ нападнаха Севастополския залив, като повредиха четири съветски военни кораба. Тази година дроновете удариха два ракетоносача, танкер, десантен транспортен съд, а също по този начин повредиха огромен боен влекач и най-новия съветски разследващ и хидрографски транспортен съд.  

Това принуди Москва да измести огромна част от флота от базата си в окупирания Севастопол в Крим, като остави западната част на морето свободна от съветски кораби и разреши на Украйна да възобнови потреблението на пристанищата си за мореплаване. 

Кримският мост е отворен единствено отчасти , споделя Малюк. 

" In March 2022, we carried out an audacious sabotage operation: we blew up the rear command post of the occupiers in Polissia " - SBU head Vasyl Malyuk revealed the details of the special operation that helped thwart the Russians' plans to capture Kyiv and contributed to the…
— The Global 202 (@theglobal202)
" Той е законна цел за нас, според интернационалното право и разпоредбите на войната. Украинското законодателство също ни разрешава да нападаме този обект. И ние би трябвало да унищожим логистиката на нашия зложелател ", прибавя Малюк. 

Малюк показва, че Киев деликатно обмисля задачите си, преди да нанесе удар - изпитание да остане в границите на разпоредбите на войната, за разлика от Русия, която изстрелва ракети, артилерия и дронове както по военни, по този начин и по цивилни цели. 

" Когато възнамерява и приготвя специфичните си интервенции, СБУ деликатно сортира задачите си. Работим върху военни обекти или върху такива, които врагът употребява за осъществяване на военните си задания. Действаме напълно в сходство с нормите на интернационалното право ", споделя Малюк. 

СБУ организира множеството от интервенциите си на територията на Украйна - в Донбас, Крим и Черно море.  

" Това е нашата земя и ние ще използваме всички вероятни способи, с цел да я освободим от окупаторите ", безапелационен е Малюк.  

Когато става въпрос за обмисляне на нещо в Русия, СБУ споделя, че се концентрира единствено върху военните цели, като логистични коридори за доставка на оръжия - като железопътния тунел в Сибир, ударен с две детонации (СБУ не е поела отговорност за тях), както и военни кораби, военни бази и други сходни цели. 

" Всички интервенции на СБУ, за които чувате, са извънредно наша неповторима техническа разработка ", споделя Малюк.

" Тези интервенции станаха вероятни, тъй като ние създаваме и прилагаме нашите механически решения ", добавя той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР