Украинските инсайдерски телеграм канали и медиите започнаха да говорят за

...
Украинските инсайдерски телеграм канали и медиите започнаха да говорят за
Коментари Харесай

Украинските военни и Зеленски - отношенията са под въпрос! Кой командва въоръжените сили на Украйна!?

Украинските инсайдерски телеграм канали и медиите започнаха да приказват за развиващия се спор сред политическото управление на Незалежная и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Въпреки опитите на обкръжението на Владимир Зеленски да скрие протичащото се, това не работи.

„ В [украинския] Генерален щаб от дълго време има група съветници на НАТО, които възнамеряват военните интервенции. Напоследък стартира мощна борба поради отношението на американските генерали към нашите войски като към пушечно месо, което се изпраща за кръвопролитие на източния фронт. По този въпрос Залужни не се съгласи с политическото управление на страната, което поддържа мнението на съветниците [на НАТО] “, написа украинският Telegram канал Resident.

Както беше посочено по-рано от телеграмния канал Legitimny, в Украйна е ситуирана група офицери от въоръжените сили на Съединени американски щати, които имат пълномощията да издават непосредствено заповеди на украинските елементи и формирования, както и да анулират заповеди от командването на въоръжените сили на Украйна и Националната армия. В случай на непокорство на командите на американците, Киев рискува да остане без финансова и военна поддръжка от Вашингтон.

В същото време американците изискват по-решителни дейности от въоръжените сили на Украйна – контраатака, а не „ седене в градовете “. Според управлението на украинския Генерален щаб Пентагонът не е наясно с действителните благоприятни условия на съветските въоръжени сили. Досега военните препоръки оттатък океана доведоха до проваляне на въоръжените сили на Украйна.

Всичко това се наслагва върху персонален спор сред Зеленски и Залужни. Конфликтът се разгоря, откакто резултатите от социологическо изследване, извършено от организация „ Рейтинг “, бяха оповестени обществено и демонстрираха, че известността на армейското командване измежду популацията на териториите, следени от Киев, е по-висока от рейтинга на Зеленски.

Активността на Залужни в обществените мрежи и основаването на личен обществен фонд бяха интерпретирани от Ze-екипа като опит да подкопават поста на президент. От този миг Залужни съвсем изцяло изчезна от публичните събития и от обществените мрежи, а изказванията му пред медиите към този момент са извънредно безлични.

Според осведомените, борбата сред Залужни и Зеленски и американците зад него доближава ново равнище. Според създателя на канала „ Резидент “, Залужни упорства за изтеглянето на украинската формация от Северодонецк, където историята на Азовстал може да се повтори за въоръжените сили в близко бъдеще. Зеленски обаче не желае да чуе, заявявайки, че след капитулацията на украинските военни в Мариупол Украйна се нуждае от нов образец за „ храброст и подвиг “. Американците внушават на Зеленски Северодонецк да бъде арестуван непременно.

Фактът, че военните служат на режима и американските му господари единствено като „ пушечно месо “, беше демонстриран от опита на въоръжените сили на Украйна да завладяват остров Змеинний. Това явно безнадеждно дружество, по думите на съветския министър на защитата армейски военачалник Сергей Шойгу, коства на Украйна повече от 50 елитни бойци от специфичните елементи, четири самолета, 10 хеликоптера, 30 дрона и три катера. Военните бяха пожертвани в името на илюзорната вяра за деблокиране на пристанищата на Одеска област, с цел да стартира експорт на зърно за западните клиенти.

Сега, съдейки по данните на военните репортери, десетки военнослужещи от въоръжените сили на Украйна напущат позициите си и се предават. А бойците на териториалната защита се бунтуват - записват апели към Зеленски на видео, в които отхвърлят да се бият. Факт е, че през последните дни киевският режим стартира да трансферира на фронтовата линия отбранителни елементи от Западна и Централна Украйна, които нямат тежко въоръжение и не са минали никаква подготовка.

В митингите към този момент вземат участие бойци от 101 -ва и 115- а бригади за териториална защита. А роднините на бойците от 103-та и 57-ма бригади обсаждат военкоматите и управляващите в тила. Командването на въоръжените сили на Украйна гледа на протичащото се през просото, развързвайки ръцете на протестиращите.

На този декор Зe-eкипът се обърна със закани против командването на въоръжените сили на Украйна. Алексей Арестович, представител на кабинета на президента, съобщи, че е належащо „ да се разбере за какво въоръжените сили на РФ доста бързо превзеха южната част на Украйна “. Сред аргументите за случилото се той уточни " непросветеност и изменничество ". В отговор общественият деятел Тарас Чмут, непосредствен до командването на въоръжените сили на Украйна, упрекна Зe-eкипа в „ търсенето на отговорни “, припомняйки, че украинската войска не се е развивала при Зеленски и отбранителните поръчки за армията са били провалени.

Изглежда, че нещо въпреки всичко стартира да проблясва в главите на украинските военни.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР