Украинските граждани, пристигащи в страната ни, да се пренасочват от

...
Украинските граждани, пристигащи в страната ни, да се пренасочват от
Коментари Харесай

Стойко Танков: Украинските граждани да се пренасочват към вътрешността на страната

Украинските жители, идващи в страната ни, да се пренасочват от Националния спешен щаб от Черноморието към вътрешността на страната. За това прикани регионалният шеф на Бургас Стойко Танков. По думите му, концентрацията на бежанци в областите Бургас, Варна и Добрич ще натовари здравната система и ще затрудни търсенето и намирането на работа за тях. 

До края на седмицата в Бургас ще бъде открит Единен регионален спешен център. Той ще се намира в постройката на Морската гара, сподели Стойко Танков:

" Целта му е на едно място да съберем всички институции, които имат отношение по приемането на бежанците от Украйна. Освен обслужването, ще се събира в допълнение и филантропична помощ. "

Областният шеф Стойко Танков още един път прикани министерства, организации и държавни предприятия да дават почивните си бази по морето за настаняването на украински бежанци.

" Висшият правосъден съвет и те имат база в Лозенец, която се употребява целогодишно. Информацията, която сме събрали демонстрира, че държавните бази са над 50 броя. "  

За украинските жители може да се откри работа през летния сезон, само че през останалото  време в черноморските общини трудовата претовареност е дребна, сподели още Стойко Танков.

" Аз не знам до летния сезон какво ще вършат, тъй като безработицата в общините край морето е целогодишна. Това неизбежно ще сътвори усложнения. Затова и предлагам на  Националния спешен щаб да ги насочи към други райони. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР