Украинските градове се обстрелват ежедневно с руски ракети, които използват

...
Украинските градове се обстрелват ежедневно с руски ракети, които използват
Коментари Харесай

FAZ: Западна електроника се използва в руските ракети въпреки санкциите

Украинските градове се обстрелват всекидневно с съветски ракети, които употребяват съвременни съставни елементи, създадени на Запад. Германия е третият по величина снабдител на съветската военна машина, заяви немският вестник FAZ.

Руските ракети, " макар всички наказания, съдържат съставни елементи, създадени в Германия и други съюзнически [на Украйна] страни ", съобщи Владислав Власюк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, който съобщи констатациите на Киев по въпроса на западните му съдружници.

Събраните от украинците данни сочат, че откогато Русия стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през 2022 година, тя е удвоила производството си на балистични и крилати ракети.

" Това е допустимо, тъй като западните наказания против Русия се заобикалят благодарение на трети страни [държави] ", акцентира украинската страна.

Според Киев 81% от съставените елементи, доставяни на Русия, идват от Съединени американски щати, следвани от Швейцария (8%), Германия (3,5%) и Япония (3,5%).

Германският принос

Като се стопира на немските съставни елементи, FAZ написа, че те се употребяват, наред с другото, в крилатите ракети Kh-101 и балистичните ракети „ Искандер “.

Общо 16 компании са доставили елементи, нужни на съветската оръжейна промишленост, като износът е сбъднат най-вече през Китай, само че също по този начин и през Централна Азия, Кавказ или Турция. Благодарение на " лабиринт от подправени компании " в страните медиатори Русия получава, наред с другото, електроника и пластмаси.

Берлин " не слага под подозрение " тези отчети. Както удостовери немското външно министерство, отчетите на " нашите украински сътрудници за потреблението на глобени съставни елементи в съветски ракети се преглеждат доста съществено ".

Норвежката компания „ Corisk “, която съветва интернационалните вложители, пресмята, че общият размер на съветския импорт се е върнал на довоенните равнища.

По оценка на Corisk водещи в нарушаването на глобите против търговията с Русия са немските компании, следвани от Съединени американски щати и Франция, а като директни страни служат Грузия, Армения, Беларус, както и Киргизстан, Казахстан и други централноазиатски страни.

Има съмнения, че домакинските уреди, като да вземем за пример хладилници, продавани на Русия, се канибализират за микрочипове и друга електроника, " с цел да доставят гибелта в украинските градове като съставни елементи на съветските Искандери и Кинжали ".

Според Corisk немският експорт за Русия се състои главно от високопроходими коли и камиони, както и от машини, пластмаси, горива и химикали. Както акцентира Власюк, това подхожда на това, което Украйна е съумяла да откри.

FAZ разпознава повода за огромните размери на този " прикрит експорт ", защото " немската стопанска система е огромна и тясно обвързвана с Русия ". Вестникът показва и нерешителността на немското държавно управление.

" Германия е една от страните, които по време на последните договаряния на Европейски Съюз за стягане на глобите, които бяха изключително нерешителни във връзка с въвеждането на нови санкции за трети страни ", сподели Владислав Власюк. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР