Украинските бежанци напускат България заради нарастващата несигурност за настаняването им,

...
Украинските бежанци напускат България заради нарастващата несигурност за настаняването им,
Коментари Харесай

ООН: Украинските бежанци напускат България поради несигурност за настаняването

Украинските бежанци напущат България поради възходящата неустановеност за настаняването им, демонстрира разбор на Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации.

Според организацията от 24 февруари тази година в България са влезнали над 700 хиляди души. В момента, обаче, са останали малко над 50 хиляди, като 80% от тях са дами и деца.
Над 100 хиляди души са си тръгнали от България единствено за интервала 5 септември - 5 октомври, показват от Върховният комисариат за бежанците. Повечето от напускащите се връщат в Украйна, а останалата част – потеглят към други европейски страни.
Според организацията – главната причина е несигурността към настаняването на бежанците в държавни бази и хотели. Кабинетът на Кирил Петков въведа мярката, а служебното държавно управление я удължи до края на този месец. В момента от нея се възползват над 12 хиляди бежанци.

Друга причина украинците, пристигнали у нас в търсене на протекция от съветската експанзия, да изоставен България е невъзможността да заплащат наем. Прогнозата на Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации е, че през зимата в страната ни ще останат бежанци от най-уязвимите групи и те ще имат потребност от протекция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР