Украински тунингари са превърнали кроткия и с пенсионерски нрав ЗАЗ-966 Запорожец в

...
Украински тунингари са превърнали
кроткия и с пенсионерски нрав ЗАЗ-966
Запорожец в
Коментари Харесай

Запорожец звяр – скача като тигър, върви на две колела - видео

Украински тунингари са превърнали кроткия и с пенсионерски манталитет ЗАЗ-966 Запорожец в страховит звяр с изключителна динамика и мощ, позвояващи му да прави каквото си желае на пътя и отвън него, както и да скача във въздуха по-добре от бенгалски тигър.

Машината е с купето на именития ЗАЗ-966, който е чакал звездния си час цели 17 години пренебрегнат в гараж. Естествено е бил изкорубен радикално, техническата му част няма нищо общо с тази на оригиналния модел.

Първият показ на машината е бил това лято по време на тунинг-шоуто Roal Auto Show. След това са снимали с нея необикновен скок, след което е трябвало още да я доработват. След окончателното завършване на плана колата прави невероятни дрифтирания и може да върви в стила на суперкаскадьор на две колела.



Всъщност под запорожкото купе се крие истинско бъги със съществено усилена тръбна структура. Окачването на колелата е напълно без значение с удължени сдвоени плещи на носачите. Монтирани са спортни амортисьори Spectrum и мощни пружини.



Полуоските задвижващи задните колела са взети от Москвич 2141. По време на една от каскадите един от валовете се е скъсал но машината сполучливо е траяла да се движи и със единствено едно задвижено колело. Другата мощна страна на модифицираната заз-ка е моторът Yamaha R1 с мощ от 180 к.с.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР