Украински деца, болни от рак, ще бъдат приети на лечение

...
Украински деца, болни от рак, ще бъдат приети на лечение
Коментари Харесай

Кипър приема за лечение украински деца, болни от рак

Украински деца, заболели от рак, ще бъдат признати на лекуване в Кипър. Всички разноски за тяхното и на родителите им пътешестване, настаняване и прехрана по време на пребиваването им на острова се поемат от кипърска благотворителна фондация.

Три деца от Украйна, страдащи от рак, дружно с техните родители са първата група, която се чака да дойде в Кипър. Той ще им предложи лекуването, от което се нуждаят, и ще ги одобри толкоз дълго време, колкото е належащо за довеждане докрай на лекуването, оповестиха от кипърската фондация „ Надежда ” (Elpida).

Хуманитарната акция се реализира, откакто Европейското сдружение по педиатрия се обърна към страната с молба за помощ.

Със съдействието на кипърските здравни управляващи е обезпечено дребните пациенти да бъдат признати в детската онкологична клиника на профилираната детска болница „ Архиепископ Макариос Трети ” в Никозия. Родителите им ще бъдат настанени в модерния хостел, построен от фондацията до лечебното заведение.

Всички разноски, свързани с превоза, лекуването и пребиваването в Кипър на децата и техните фамилии, ще бъдат покрити от фондация „ Надежда ”.

Благотворителната организация е учредена през 1990 година от лекари, учени, медицински сестри, психолози и родители. Неин почетен президент е брачната половинка на президента на Кипър госпожа Андри Анастасиадис.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР