Украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр каза, че през последната

...
Украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр каза, че през последната
Коментари Харесай

Украйна се похвали с още отвоювани територии

Украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маляр сподели, че през последната седмица украинската войска си е върнала контрола върху към 10,2 квадратни километра в Южна Украйна и към четири квадратни километра на изток, съобщи Ройтерс.

Освен това украинските въоръжени сили са отвоювали съществени командни височини към Бахмут и са открили надзор върху входовете и изходите на опустошения град, добави Маляр.

Украинската войска сподели, че от началото на контраофанзивата си е върнала контрола върху близо 169 квадратни километра на южния фронт и към 24 квадратни километра в региона край Бахмут.

„ Всички ние желаеме да действаме по-бързо, тъй като всеки ден коства нови загуби за украинците. Напредваме. Не сме спрели “, сподели президентът Володимир Зеленски в изявление за американската телевизия Ей Би Си в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да ревизира достоверността на информацията от самостоятелен източник и добавя, че Русия не признава изказванията на Украйна за отвоюваните територии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР