Украинската страна умишлено нарушава работата на хуманитарния коридор от Мариупол,

...
Украинската страна умишлено нарушава работата на хуманитарния коридор от Мариупол,
Коментари Харесай

Руските въоръжени сили обвиниха ВС на Украйна, че умишлено нарушават евакуацията от Мариупол

Украинската страна съзнателно нарушава работата на филантропичния кулоар от Мариупол, открит от Русия в отговор на филантропичните начинания на Германия, Турция и Франция, сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Националния център за надзор на защитата на Руска федерация.

Генералът осведоми, че съветските въоръжени сили всекидневно отварят филантропични направления в направленията Харков и Мариупол. Също по този начин, като част от отговора на филантропичните начинания на Германия, Турция и Франция за изтегляне на цивилни и непознати жители от Мариупол, всеки ден се отваря спомагателен филантропичен кулоар до Бердянск и по-късно със сухопътен превоз до Крим или Запорожие или по море в определени направления, оповестява ТАСС.

„ В същото време украинската страна в никакъв случай не е потвърждавала гаранции за сигурността на посочения филантропичен кулоар и продължава съзнателно да попречва осъществяването на тези филантропични начинания “, сподели Мизинцев, който управлява съветския междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция в Украйна.

Вчера войските на Донецката национална република поеха контрола над пристанището на Мариупол, освобождавайки огромен брой пандизчии и заложници. В петък заместник-началникът на националната милиция на ДНР Едуард Басурин сподели, че освободителната интервенция в Мариупол е към своя край, само че има проблеми с почистването на индустриалната зона.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров разгласи освобождението на Мариупол от украинските националисти " на 98% ". Според него са останали единствено обособени укрепени региони на бандеровци, в това число в цех Азовстал, който е трансфорат в „ същинска цитадела “.

В четвъртък представителят на Народната милиция на Донецката национална република Едуард Басурин заяви, че към 3-3,5 хиляди бойци са останали на територията на цех Азовстал в Мариупол, боевете в централната част на града са завършили.

Министерството на защитата на РФ заяви, че съгласно резултатите от радиоприхващанията, с изключение на нацистите от батальон „ Азов “ и остатъците от украинските въоръжени сили, в окупираните региони на града има забележителен брой задгранични наемници; радиокомуникациите, с изключение на украински и съветски, се водят на още шест, най-вече европейски непознати езика. Ръководителят на Съюза на афганистанските ветерани Франц Клинцевич сподели, че в Мариупол може да има високопоставени представители на командването на страните от НАТО.

Превод: ПИ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР