Украинската противовъздушна отбрана е в действие в няколко области Украйна

...
Украинската противовъздушна отбрана е в действие в няколко области Украйна
Коментари Харесай

Атака с дронове срещу Киев, Зеленски обяви 5 нови назначения в ръководството на армията

Украинската противовъздушна защита е в деяние в няколко области
Украйна отблъсква съветско нахлуване с дронове над столицата Киев, съобщи Ройтерс, като се базира на киевската регионална военна администрация. Атаката е почнала рано тази заран.

Украинската противовъздушна защита е в деяние в няколко области, като сирени за въздушна паника са се присъединили с изключение на в столицата още в Николаевска, Виницка, Днепропетровска и Житомирска област.

Вчера съветските въоръжени сили са подложили 28 пъти на обстрел граничен регион в североизточната украинска Сумска област.  " Отекнали са към 150 детонации. Обстрелвани бяха общините Хотин, Краснополе, Билополе, Велика Писаревка, Есман, Шалихине, Середина-Буда и Дружба ", гласи обявата на организация Укринформ.

Осем гърмежа след обстрел от минохвъргачки са били чути в Есман, а Шалихине е било подложено на артилерийски обстрел. 73 са били гърмежите в Билополе. Въздушен удар е бил нанесен на Середина-Буда.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък разгласи пет нови назначения във висшия управителен състав на украинската войска, съобщи Ройтерс. В своето обичайно вечерно послание към нацията Зеленски сподели, че е прекарал деня в срещи с военното управление и че опитни " в тази война командири " ще поемат нови длъжности. 

С ранга на заместници на Сирски ще бъдат полковниците Вадим Сухаревски и Андрий Лебеденко, които ще управляват надлежно безпилотните системи, в това число развиването на дейностите с дронове, и софтуерните прелюдия в бойните системи.



Зеленски добави, че е одобрил кандидатурите на трима бригадни генерали за заместници на началника на генералния щаб на украинската войска. На въпросния пост тази седмица по рекомендация на Сирски бе назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич.

Новоназначените са Володимир Хорбатюк, който ще е действен шеф, Олексий Шевченко, виновен за организацията на дейностите, и Михайло Драпати, управляващ образованията. " Продължаваме да обновяваме нашия управителен състав ", сподели Зеленски, представен в неговия канал в приложението " Телеграм ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР