Украинската опозиция се обединява срещу Володимир Зеленски, защото са ѝ

...
Украинската опозиция се обединява срещу Володимир Зеленски, защото са ѝ
Коментари Харесай

„Всичко ще се реши до зимата“. Борбата за власт в Киев започва

Украинската съпротива се сплотява против Володимир Зеленски, тъй като са ѝ омръзнали репресиите му. Мащабна политическа рецесия може да избухне през зимата, когато управляващите провалят отоплителния сезон. До какво ще докара това?.

Първият пое

Кметът на Киев Виталий Кличко в действителност разгласи, че излиза в съпротива. И той сподели, че към този момент е привлякъл задгранична поддръжка: брат му Владимир дейно взема решение филантропични въпроси с немското държавно управление. Бившият боксьор прави оценка персоналното си доверие на 63 %, а за партия УДАР - на 31. Смята, че точно той е избавил столицата при обсадата.

Кличко, съгласно самия него, е знаел за специфичната интервенция на Русия, по тази причина се е подготвил за военни дейности. Той незабавно настрои популацията за дълга борба, а Зеленски даде обещание, че украинците ще могат „ елементарно да пекат шишчета “ през май. Бившият международен първенец по бокс беше засегнат, че руснаците, без да се крият от никого, организираха учения в Беларус, а по-късно съвсем без опозиция стигнаха до Киев, а управляващите не направиха нищо.

Говорейки за боевете в покрайнините на украинската столица, Кличко означи, че някои от поддръжниците на Зеленски просто са избягали. Освен това президентът назначи собствен началник на военната администрация в Киев, само че кметът продължава да дава отговор за всички въпроси. Той просто не може другояче, тъй като народът го е избрал.

Въпреки това Зеленски не искаше да пусне Кличко на срещата на високо ниво на НАТО в Мадрид, а кабинетът на президента се свърза с него единствено няколко пъти. Премиерът Денис Шмигал също го пренебрегва. От друга страна, Андрий Ермак, ръководителят на администрацията на Зеленски, който управлява Конгреса на локалните и районните управляващи, се пробва да подчини всички украински градове на центъра. На собствен ред Кличко, като началник на Асоциацията на градовете на Украйна, упорства за самоуправление.

Той също по този начин загатна, че екипът на Зеленски го е заплашвал с отнемане от поданство поради немски паспорт, макар че кметът няма подобен. Причината беше апелът на някогашния боксьор към ръководителя на военно-гражданската администрация на Днепър Генадий Корбан да си върне паспорта: той отиде в чужбина, само че не можа да се върне. По този метод президентската канцелария го наказа за разпространяване на клюки, че Ермак злоупотребява със западни заеми.

Корбан е човек от близкото обграждане на Игор Коломойски, който също има проблеми с поданството. През 2019 година медиите оповестиха, че предприемачът има намерение да сътвори „ партия на кметовете “ от водачите на Донбас, Днепър, Запорожие, Одеса, Харков и други райони. Като се има поради, че Кличко си спомни самоуправлението, той може да се интересува от реанимацията на плана.

Приключенията на Порошенко

Бившият президент има най-голямата опозиционна секта в Народното събрание ( " Европейска взаимност " ), има огромни връзки в Съединени американски щати и Европейския съюз. Теоретично той може да се контракти с Кличко. В последна сметка през 2015 година те към този момент се сплотиха, въпреки и не за дълго.

Засега възможностите на Порошенко да се върне на президентския пост са ниски. Той даже не може да отиде в чужбина без проблеми, а когато се озове в Европа, шпионите на Зеленски се пробват да съберат колкото се може повече нечистотия: снимат го с бутилка шампанско, брачната половинка му в бутик, него с незнаен момиче.

На хората на някогашния държавен глава също не са лесни. Така депутатът от партията на Зеленски „ Слуга на народа “ Мариана Безуглая изиска СБУ да проверява активността на мрежа от доброволци и политици от лагера на някогашния президент, които съгласно нея се пробват да разделят управлението на страната. Твърди се, че всички триумфи се пробват да припишат на командването на армията, а неуспехите - на Зеленски. И го вършат, в това число и в полза на Москва.

СБУ разгласи ликвидирането на голяма плантация за ботове, която клати обществено-политическата обстановка в страната. Украинските медии еднопосочно възприеха това като следващата офанзива против Порошенко, чиито последователи получиха прозвището " Порохоботове ".

Ведомството заяви, че избрана украинска политическа партия, употребявайки подправени сметки, е основала групи в обществените мрежи с публика от към 400 хиляди души и е популяризирала информация, която е трябвало да скара Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, клюки за спорове в кабинета на президента, да се пробва да дискредитира брачната половинка на главата страни. Според силоваците директният началник на мрежата е бил съветски жител. Затова СБУ е решително, че някои украински политици „ оказват помощ “ на врага.

Зимата идва

Украинските медии са възмутени: в изискванията на спецоперация Зеленски приравнява всяка опозиционна активност с помощ на врага. Само западните настойници на " несъгласните " ги пазят от пълномащабни репресии. Но " Опозиционна платформа - За живот " нямаше такава, по тази причина бързо беше неразрешена. Един от водачите, Виктор Медведчук, беше изпратен в пандиза по обвиняване в държавна измяна. Порошенко, който е обвинен по същото дело, е на независимост.

Политологът Ростислав Ишченко е уверен, че Кличко е направил своя демарш поради опасността на президентската канцелария да го лиши от поданство. " Зеленски от дълго време се пробва да сложи човек под собствен надзор отпред на Киев. Поради военните дейности стопанската система на Украйна внезапно спадна и това стана още по-важно, тъй като столицата е към момента печеливша. „ Кличко се пробва да притегли вниманието към себе си, с цел да се отбрани “, твърди специалистът.

Анализаторите считат, че политическата обстановка в Украйна ще се утежни с настъпването на студеното време. Управляващите не крият, че няма да могат да обезпечат отоплителния сезон. " Все повече и повече политици заобикалят връзки с висшия главнокомандващ. До зимата обстановката ще се утежни доста. Кличко не желае да носи отговорност за студените радиатори и ще се опита да го трансферира на президента ", отбелязва политическият анализатор Александър Дудчак.

На този декор протестните настроения ще се засилят, а Зеленски в допълнение ще концентрира властта в ръцете си. И опозицията ще се пази, в това число ще се сплоти.

Дали съперниците на Зеленски ще преминат в нахлуване, дали ще провеждат държавен прелом зависи от западните настойници. Както изяснява Дудчак, без тяхното утвърждение никой няма да поема опасности, защото в този случай Съединени американски щати и Европейски Съюз могат да откажат заеми, доставки на оръжия и муниции.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР