Украинската контраофанзива все още не е започнала по бойните полета

...
Украинската контраофанзива все още не е започнала по бойните полета
Коментари Харесай

Украйна завзема руска територия... на пазара на водка

Украинската контраатака към момента не е почнала по бойните полета на Донбас, само че Киев несъмнено лишава самодейността от Москва в една (поне до третата чаша) по-мирна конкуренция - тази за световния пазар на водка. Производителите от нападнатата страна съумяват да осъществят продукцията си по целия свят, значително за сметка на съветските си съперници, написа Би Би Си.

Контекст : Подобно на почти всяко друго високоалкохолно пиво, и за произхода на водката се водят разногласия с искания от страна на Русия, Украйна и Полша. Именно поляците имат и най-строги условия към нейните съставки - нищо повече от пшеница, ръж, овес, картофи, тритикале (хибрид сред пшеница и ръж), вода и квас.
 Шведската водка Absolut се завръща в Русия
Шведската водка Absolut се завръща в Русия

Компанията за произвеждане на алкохол беше спряла доставките за Русия преди година

Има и ясно разделяне - в " пояса на водката " (горните три държави) я пият чиста и са безапелационни, че тя има собствен предпазлив, само че явен усет, до момента в който в " новия свят " (навсякъде другаде) по-често я поставят в коктейли и нерядко прибавят към рецептата " еретични " добавки като царевица, ориз, захар и така нататък

Цифром и словом : Според данните на Statista продажбите на водка са в размер на близо 47 милиарда $ годишно - в случай че би трябвало да парафразираме родния публицист сатирик Румен Белчев, то очевидно значително се пие на тази планета.
 Израел изпревари Германия по импорт на съветска водка през 2022 година
Държавата, изпреварила Германия по импорт на съветска водка през 2022 година

Европейските страни редуцираха вноса си на алкохол от Русия

Какво се случи : Преди войната съветските производители имаха забележителен дял от този пазар, само че след нахлуването в Украйна западните консуматори и търговци започнаха протест. Някои марки с съветски имена и неруски генезис като Smirnoff дори се наложи да влязат в пояснителен режим за това, че нямат общо с Москва.

Големият победител са украинските водки като Nemiroff, чиито продажби на Острова са скочили двойно - и то макар бомбардировките и спиранията на тока, които за цялостен месец затвориха главната дестилерия в едноименния град, ситуиран югозападно от Киев. На световно ниво експортният интерес към марката се е повишил с 32%, оповестява украинското издание на Forbes. Това е съществено достижение, като се има поради, че точно под този бранд е 40% от водката, която Украйна изнася.
 Откраднаха най-скъпата бутилка водка в света
Откраднаха най-скъпата бутилка водка в света

Цената и минава 1 милион евро

Сериозен растеж в износа регистрират и по-малките производители като Dima " s или крафт марката Zirkova, направена от канадка от украински генезис, която се е завърнала в родината на родителите си.

Компаниите са и дейни донори на разнообразни неправителствени организации, които оказват помощ на потърпевши от войната.

От друга страна : Въпреки обстоятелството, че създават опияняващи питиета, в украинския алкохолен отрасъл не носят розови очила. Логистиката на световните доставки сега по никакъв начин не е евтина, а дори някои контракти се извършват с негативен марж с единствената цел да бъде непокътнат даденият клиент за време, в което превозът ще е на по-нормални цени.
 Все повече страни бойкотират съветската водка
Все повече страни бойкотират съветската водка

И други артикули от Русия

Русия преди войната изнасяше три пъти повече водка от Украйна и дори най-големите оптимисти не считат, че тя просто ще бъде изхвърлена от пазара. Въпреки това производителите чакат мощна година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР