Украинската контраофанзива не се е провалила, заяви най-висшият американски военен,

...
Украинската контраофанзива не се е провалила, заяви най-висшият американски военен,
Коментари Харесай

Ген. Мили: Украинската контраофанзива не се е провалила, но пътят към победата е много дълъг

Украинската контраатака не се е провалила, съобщи най-висшият американски боен, военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на американските сили. Той обаче добави, че пътят към дефинитивна победа на Киев в спора е към момента доста дълъг, съобщи Франс прес. Тези мнения генералът направи в изявление, излъчено през днешния ден.

Украйна стартира контраофанзивата си през юни, с цел да си върне териториите, окупирани от Русия.

" Знам, че някои наблюдаващи настояват, че тази атака се е провалила. Тя не се е провалила ", съобщи Мили в изявлението за Си Ен Ен по отношение на украинската контраатака.

" Тази атака, макар че е мудна, по-бавна от плануваното, си остава непрекъсната ", добави той и съобщи, че украинците разполагат към момента със значима ударна мощ.

Генералът въпреки всичко заключи, че " ще би трябвало доста време ", с цел да се реализира задачата на украинския президент Володимир Зеленски " да изгони всички руснаци от страната си ".

Зеленски ще посети Белия дом в четвъртък, на 21 септември, за нови диалози с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на поддръжката за Киев против съветската инвазия.

Това пътешестване идва в миг, в който Конгресът на Съединени американски щати дебатира нова военна помощ на стойност 24 милиарда $ за Киев. Зеленски ще посети и Конгреса за срещи с водачите на демократите и на републиканците там. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР