Украинската контраофанзива е напълно неуспешна, въпреки че Киев подготвя нови

...
Украинската контраофанзива е напълно неуспешна, въпреки че Киев подготвя нови
Коментари Харесай

Путин: Искаш мир, готви се за война. Украинската контраофанзива е напълно неуспешна

Украинската контраатака е изцяло несполучлива, макар че Киев приготвя нови дейни настъпателни интервенции в някои елементи на фронта, съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за предаването „ Москва. Кремъл. Путин “, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

Руското общество е единно и това е ключът към успехите на страната, твърди Путин, съгласно който Русия се готви за война, само че желае мир. Така той отговори на въпроса на водещия за коментар на рекомендацията на комисия на Конгреса на Съединени американски щати Вашингтон да се приготви за едновременна война с Русия и Китай, в това число като се вземе поради разновидността за нуклеарна борба.

Според Путин „ всички ние се готвим за война, тъй като следваме добре известния античен принцип: искаш мир, готви се за война. Но ние изхождаме от това, че желаеме мир “.

Той добави, че в главата на никой разумен човек не би трябвало даже да се появява мисълта за опция за война сред нуклеарни сили.

„ Ако приказваме за война сред великите нуклеарни сили - това е напълно друга история “, означи Путин, сравнявайки такава борба с войната в Украйна и спора в Близкия изток. „ Не мисля, че хората със здрав разсъдък би трябвало или може да мислят за това. Но в случай че го позволен,  то единствено ни кара да бъдем внимателни. “

Руският президент добави, че „ ние желаеме мир, а в случай че те (Западът – бел. ред.) желаят да водят война с Русия, то това е напълно друга война, това не е осъществяване на специфична военна интервенция “.

Той акцентира, че Москва и Пекин напълно не образуват някакъв военно-политически съюз, до момента в който Западът прави точно това.

„ Вече доста пъти сме казвали: ние не се сплотяваме в някакъв военно-политически съюз, до момента в който американците го вършат. Нещо повече, те принуждават своите съдружници да утежняват връзките си с Русия и Китай “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР