Украинската компания „Енергоатом“ се договори за сътрудничество с японската корпорация

...
Украинската компания „Енергоатом“ се договори за сътрудничество с японската корпорация
Коментари Харесай

„Енергоатом“ ще привлече Toshiba в проект за повишаване на мощностите на АЕЦ в Украйна


Украинската компания „ Енергоатом “ се контракти за съдействие с японската корпорация Toshiba за рационализация на турбогенераторите в АЕЦ в Украйна и за покачване на мощността им. Както оповестява пресслужбата на компанията, представена от ТАСС и украински медии, сред страните е подписан и меморандум за съдействие.

„ Документът обгръща съдействието сред двете компании по въпросите за повишение на мощността, успеваемостта и сигурността на енергийните блокове на АЕЦ посредством рационализация на оборудването “, се споделя в известието.
Споразумението планува, че страните ще дефинират взаимна комисия за съгласуване на въпросите за съдействие и разработка на търговски съглашение (сделка), включително и доставка на съоръжение.

„ Енергоатом “ е оператор на всички четири настоящи АЕЦ в Украйна (общо 15 енергийни блока с обща мощ от 13 835МВт ). През септември тази година държавното управление на Украйна утвърди планът „ Енергиен мост „ Украйна-ЕС “. Той планува, че втори енергиен блок на Хмелниката АЕЦ ще бъде синхронизиран с европейската енергийна система за износ на електрическа енергия за Полша и Унгария. Печалбата от експорта на електрическа енергия ще бъде употребен в плана за дострояване на трети и четвърти блок на тази централа.

В същото време, с цел да се компенсират мощностите от втори енергиен блок, който ще работи за износ се планува на редица блокове на АЕЦ в Украйна да се реализира рационализация за повишение на мощността им с 10 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР