Украинската армия започна учения за водене на бойни действия в

...
Украинската армия започна учения за водене на бойни действия в
Коментари Харесай

Украинската армия тренира бойни действия в градска среда в района на Чернобил

Украинската войска стартира учения за водене на бойни дейности в обитаеми места. Ученията се водят в региона към някогашната нуклеарна централа в Чернобил, като задачата на украинската войска е да се приготви за възможна съветска инвазия, съобщи ДПА.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски съобщи, че това е първото по рода си широкомащабно военно обучение в неразрешения за достъп регион. Видео, публикувано от вътрешното министерство, сподели тренировки по пукотевица с минохвъргачки в град Припят, който е ненаселен от нуклеарната повреда в Чернобил през 1986 година Обучението включваше и избавяне на ранени и неутрализиране на мини.

Русия разположи над 100 000 военни по границата си с Украйна. Това провокира страхове, че Кремъл възнамерява инвазия, само че Москва отхвърля всевъзможни сходни планове.

Според Украйна един от вероятните сюжети е съветско нахлуване от север през територията на Беларус. Ако това стане, украинската войска ще би трябвало да се приготви за боеве в засегнатия от радиацията от нуклеарната злополука регион на Чернобил. Украинската столица Киев е на по-малко от 70 километра от неразрешената зона към Припят и на малко над 80 километра от беларуската граница.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР