Украинската армия изглежда е потвърдила докладите, че нейните войски са

...
Украинската армия изглежда е потвърдила докладите, че нейните войски са
Коментари Харесай

Война в Украйна: Съобщава се за натрупване на войски в Киев от другата страна на река Днепър

Украинската войска наподобява е удостоверила отчетите, че нейните войски са минали в окупираната от Русия лява част (източна) брега на река Днепър.

Генералният щаб на въоръжените сили уточни село Пишчановка в южната област Херсон, на 3 км (две мили) източно от реката, като обект на обстрел от Русия.

Американският Институт за проучване на войната (ISW) сподели, че украинските войски са напреднали до 4 километра източно от реката.

Руският Владимир Путин настоя, че интервенцията на Украйна се е провалила.

Украйна стартира контранастъплението си на юг през юни, стремейки се да прекъсне сухопътния кулоар на Русия към полуостров Крим, който Москва нелегално анексира през 2014 година

Киев има за цел да доближи брега на Азовско море, разделяйки съветските войски в район на две и усложняване на доставките на Кремъл.

Контраофанзивата до момента е мудна, носейки единствено лимитирани териториални облаги.

Пробила ли е Украйна през зъбите на дракона?Война в карти: Украйна уголемява Русия нарушаване на защитата

Украинските войски са правили няколко по-малки нападения през река Днепър и преди - само че последният регистриран прогрес наподобява е опит за разширение на зоната под техен надзор в очакване на по-мащабна настъпателна интервенция през река.

В отчета си в четвъртък сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че Русия е направила въздушни удари над Пищановка през през последните 24 часа.

Той не дава детайлности дали е имало украински войски в или покрай селото.

Часове по-рано ISW цитира съветски източници, които настояват, че " евентуални детайли с размер на рота от две украински военноморски пехотни бригади са направили нахлуване през река Днепър към източния бряг " на 17-18 октомври.

„ Геолокационни фрагменти, оповестени на 18 октомври, демонстрират, че украинските сили са напреднали на север от Пищановка (14 км източно от град Херсон и на 3 км от река Днепър) и в [селото от] Пойма (11 км източно от град Херсон и на 4 км от река Днепър) “, добави основаният в Съединени американски щати мозъчен концерн. че украинските елементи, воюващи на източния бряг на основната река на Украйна, са били обучавани преди този момент в Обединеното кралство.

Междувременно съветското министерство на защитата наподобява удостовери украинските интервенции в региона.

В отчета си от сряда вечерта се споделя, че съветските войски са „ потиснали активността “ на четири украински диверсионни и разследващи групи в Пойма и близкото село Подстепне.

Москва твърди, че като цяло контранастъплението на Украйна в региона на Херсон се проваля.

" Все още няма резултат. Има [украински] загуби ", сподели президентът Путин по време на посещаване в Китай в сряда.

Други основни събития:

Трима души бяха ранени при съветски обстрел на Херсон в четвъртък, настояват локални управляващи Петима души са доказани мъртви в южния град В Запорожие при съветска офанзива в сряда. Допълнителни гърмежи се оповестяват в Запорожие и централния град Днепър след съветски въздушни удари. Не е ясно дали има пострадали
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР