Украинската армия е приведена в състояние на пълна бойна готовност,

...
Украинската армия е приведена в състояние на пълна бойна готовност,
Коментари Харесай

Армията в Украйна - в пълна бойна готовност!

Украинската войска е приведена в положение на цялостна бойна подготвеност, оповестява пресслужбата на министерството на защитата на страната, представена от информационните организации. В известието се показва, че съответното предписание е признато на съображение на решение на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна СНБО за въвеждането на военно състояние.

В цялостна бойна подготвеност е приведена и Службата за сигурност на Украйна (СБУ). „ Засилени за контраразузнавателните ограничения за недопускане на територията на Украйна на други провокации от страна на спецслужбите на Русия и дестабилизация на обстановката вътре в страната “, се показва в известието на военното ведомство, представено от УНИАН.

Същевременно министерството на външните работи на Украйна изиска от Русия да върне моряците от корабите на украинския флот, които бяха арестувани за нарушение на съветската граница. Това се оповестява на уеб страницата на външнополитическото ведомство, написа фрогнюз. „ Украйна упорства неотложно да бъде оказана здравна помощ на ранените военнослужещи, да бъде обезпечено незабавното им и безвредно завръщане в родината им, както и да бъде върнато плененото военно имущество и украинската страна да бъде обезщетена за загубите “, се споделя в заявката. Също по този начин, Украйна, която не признава съветския статут на Крим и близките води, слага цялата отговорност за по-нататъшното утежняване на обстановката в Черноморската акватория върху Русия.

Официалният Киев се обръща към съдружниците и сътрудниците си с настояването да даде на Украйна военна помощ и да предприеме ограничения за ограничение на Русия, както и усилване на съществуващите наказания. По-рано тази нощ президентът на Украйна Петро Порошенко поддържа предлагането да бъде въведено военно състояние в страната в период от 60 дни. „ Аз, като президент, като висш главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, в сходство с Конституцията, одобрявам решението да поддържа предлагането на военния съвет – да разглася на съвещанието на Съвета за национална сигурност за решението и да се обърна с него пред Върховната рада на Украйна “, декларира президентът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР