Украинка, жител на Харков, описа в Туитър как се оцелява

...
Украинка, жител на Харков, описа в Туитър как се оцелява
Коментари Харесай

Опашки, сирени, бомби - как оцеляват хората в Харков

Украинка, гражданин на Харков, разказа в Туитър по какъв начин се оцелява в обсадения град при непрекъснатите руски бомбардировки. Харков е измежду най-пострадалите градове от войната, той е в Източна Украйна и там живеят доста етнически руснаци. Дори това събитие не стопира съветските войски. 

" Ще ви опиша по какъв начин се живее в Харков по време на тези пет дни /от началото на войната, бел.ред./. Не поради лайковете, просто в случай че ви е забавно по какъв начин са нещата от вътрешната страна.  Много мои съветски родственици и познати имат вяра, че просто би трябвало да преживеем спецоперацията, и всичко в града ще се върне към естественото.

-----------------------------

Живея до летището. До нас паднаха две ракети с разлика от +, - 10 минути. Примерно в 00:30. Диванът и апартаментът подскочиха. Жива съм. В мазето. Не знам какво да ви кажа. Никога не съм преживявала такова нещо. Добре, че съм жива.

-----------------------

На мен ми провървя, имам вода, ток и интернет. В доста селища на пътя на съветската войска не е по този начин. Температурите извън са към нулата, има сняг. Хората са в мазетата. Там е студено. Умуват по какъв начин да спят децата. Крият се в бомбоубежища, метрото, там и родилки видях. Седят на одеала. Няколко деца към този момент се родиха в мазетата.

---------------------------

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР