Украинецът Александър Усик и британецът Антъни Джошуа ще се изправят

...
Украинецът Александър Усик и британецът Антъни Джошуа ще се изправят
Коментари Харесай

Александър Усик срещу Антъни Джошуа, епизод 2

Украинецът Александър Усик и британецът Антъни Джошуа ще се изправят един против различен в реванш в Саудитска Арабия в събота против неделя през нощта. Очаква се двамата да излязат на кръга в Джеда малко след среднощ, а дуелът може да бъде гледан само по стрийминг платформата DAZN против заплатен абонамент.

Два пъти през последните три години и половина Антъни Джошуа ненадейно загуби международните трофеи. Александър Усик надигра първенеца през септември, макар че бе цялостен новобранец съгласно водещите букмейкъри. Украинецът лиши купите на Джошуа във версиите WBA (Световна боксова асоциация), IBO (Международна боксова организация), IBF (Международна боксова федерация) и WBO (Световна боксова организация) и в този момент ще ги пази. Предишното проваляне на британеца пък пристигна против мексиканеца Анди Руис през 2019-а. В събота против неделя през нощта следва епизод 2 на борбата сред двама от най-хубавите боксьори през последните години в тежка категория на професионалния бокс

Усик и Джошуа са по-тежки спрямо първия си мач в Лондон предходната година. На кантара в Джеда, ден преди огромния реванш за международните трофеи по бокс в тежка категория, украинецът закова стрелките на 100.5 кг, което е с 200 грама повече от тежестта му на 25 септември 2021-а. Джошуа е даже още по-тежък - 110.9 кг в този момент по отношение на 108.9 кг преди 11 месеца.

Реваншът трябваше да се състои по-рано, само че беше отсрочен поради войната в Украйна. Усик избра да се завърне в родината си и да се причисли към армията, а Джошуа почете решението му. 35-годишният Усик е непобеден на професионалния кръг след 19 мача, до момента в който противникът му има 2 провали и 24 победи.

Любопитно е, че двамата ще вземат идентични пари, без значение, че по традиция първенецът в множеството случаи взима по-голям дял от уредниците. В случая Усик и Ей Джей ще завоюват по към 40 милиона $ за своя мач.

Както е известно, в галавечерта в Саудитска Арабия ще гледаме и български боксьор. Трайчо Георгиев ще се бие с Рашид Беласа, който е следващата youtube сензация с доста пари и увлечение към бокса. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР