Уимбълдън, втори кръгНовак Джокович – Танаси Кокинакис 6-1, 6-4, 6-2Новак

...
Уимбълдън, втори кръгНовак Джокович – Танаси Кокинакис 6-1, 6-4, 6-2Новак
Коментари Харесай

Джокович вдигна нивото и не даде сет на Кокинакис


Уимбълдън, втори кръг
Новак Джокович – Танаси Кокинакис 6-1, 6-4, 6-2


Новак Джокович към този момент е в третия кръг на Уимбълдън. Два дни, откакто загуби сет против Сону Куон, поставеният под №1 несъмнено подвигна равнището си и нямаше сходни компликации против на доктрина рисков противник в лицето на Танаси Кокинакис – 6-1, 6-4, 6-2 за тъкмо 2 часа на Централния корт.

Добър темп на начален удар (70% вкаран първи) плюс висока успеваемост на първи (82%) и на втори сервис (62%) бяха гаранцията за триумф за сърбина, който в хода на мача по този начин и не разреши на австралиеца да доближи до точка за пробив преди последния гейм, в който позволи лека загуба на концентрацията.

Световният №79 опитваше да затрудни любимеца посредством нападателна игра и бързи развръзки на сервис. Това докара до повече печеливши удари – 31 по отношение на 29, само че и до повече непредизвикани неточности – 23 при едвам 14 за 20-кратния първенец от Големия шлем. Главно проблемите за Танаси бяха на второто му подаване, на което още с ретура Джокович поемаше контрола.

Така закономерно сърбинът доближи до общо 13 благоприятни условия за пробив, от които осъществя 5 за триумфа. За Джокович това бе 81-а победа на Уимбълдън, а в идващия кръг негов противник ще бъде сънародникът му Миомир Кецманович, победил Алехандро Табило със 7-6(4), 7-6(3), 3-6, 6-3.

„ Много съм благополучен. Благодаря за поддръжката на всички. Много удовлетворен съм от представянето си. Започнах солидно от главната линия, накарах го да работи за всяка точка, в това време го накарах да се движи по корта. Вдигнах нивото си през днешния ден и се надявам да продължа тази траектория, да ставам по-добър с напредването на шампионата “, съобщи Джокович на корта.

Световният №3 стартира мача на високи обороти, печелейки първите три гейма в мача. Втори пробив за 5-1 даде доста бърза развръзка на откриващия сет. Предимството му продължи с брейк за 2-1 във втората част, който се оказа единствен в нея. Кокинакис стабилизира играта си и стартира да печели по-лесно подаванията си, само че по този начин и не успяваше да затрудни сервиса на Джокович.

Сърбинът пропусна четири сетбола при 5-3, само че гейм по-късно нямаше проблем на личен сервис.

Съпротивителните сили на австралиеца като че ли бяха дотук. Той позволи нов пробив в откриващия гейм на третия сет, а малко по-късно Джокович към този момент водеше с 5-1. Сервирайки за мача при 5-2 сърбинът даде и единствения брейкбол на противника си в целия мач. И това не го разколеба – след три следващи точки той стигна до сполучливия свършек.

В същото време с шампионата се раздели поставеният под №3 Каспър Рууд. Норвежецът загуби в четири сета от Юго Умбер – 6-3, 2-6, 5-7, 4-6. В трети кръг французинът ще срещне Давид Гофен, който нямаше проблеми с №31 Себастиан Баес – 6-1, 6-2, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР